Rábaköz PRINT

2015.09.14. 19:53

Kikerül a szennyvíziszap

Kapuvár, Osli és Veszkény térségében szeptember 14. és 16. között a szennyvíziszap kiszállítását kezdi meg a Pannon-Víz.

kisalfold.hu


Rábaköz. Kapuvár, Osli és Veszkény térségében szeptember 14. és 16. között a szennyvíziszap kiszállítását kezdi meg a Pannon-Víz – tájékoztatott Molnár Rita, a kapuvári üzemmérnökség vezetője. A kapuvári szennyvíztisztító telepen képződött szennyvíziszapot – az érvényes engedélyek birtokában – e szántóföldekre helyezik ki.

– A szennyvíziszap szállítása óhatatlanul szaghatással jár. A tervezett szállítás a Kapuvár–Osli út egy rövid szakaszát érinti majd, próbáljuk többnyire a mezőgazdasági utakat igénybe venni. Az érintett szakaszt táblával jelöljük. Az utak takarítását folyamatosan végezzük – mondta Molnár Rita. Hozzátette, szennyvíztisztító-fejlesztésnek köszönhetően mára lényegesen kevesebb és kisebb bűzhatású iszap képződik a rothasztásos technológia nyomán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!