Rábaköz PRINT

2015.09.25. 07:44

Járműve temette maga alá a sofőrt az M85-sön - fotók

A halálos balesethez sorsszerű véletlenek vezettek.

kisalfold.hu11.50 - Most már ismertek a baleset részletei. A hajnali órákban a személyautó hajtott előbb az M85-ösre, Csorna felől Győr irányába a gyorsforgalmi úton haladva - a sofőr elmodása szerint -, egy állat ugorhatott elé, ezért elrántotta a kormányt, és a szalagkorlátnak hajtott. A balesetről értesítette a rendőrséget, félreállt az autójával, kitette az elakadást jelző háromszöget.

Mintegy 10 perccel később érkezett meg a tejet szállító teherautó, aminek sofőrje vélhetően nem vette észre időben a háromszöget, majd elrántotta a kormányt, és az autó elejének ütközött. Ezután válhatott a járműve irányíthatatlanná és felborult. 

Az a tény már ismert, hogy a sofőrt a saját járműve temette maga alá. A rendőrség azt vizsgálja, hogy a biztonsági öve be volt-e kötve.

Egyetlen egy dolog tény: számos elemnek kellett egyszerre működésbe lépnie ahhoz, hogy ez a tragédia bekövetkezzen, de sajnos megtörtént.

7.55 - Pénteken hajnalban összeütközött egy teherautó és egy személyautó az M85-ös autóúton a Győr felé vezető oldalon, Rábapatona közelében. A baleset következtében a tejszállító teherautó felborult, az autó sofőrje a jármű alá szorult és életét vesztette.

A műszaki mentést a győri hivatásos tűzoltók végezték, akik darut kértek a helyszínre, azzal emelték meg a teherautót, majd kézi erővel kiemelték a baleset áldozatát. A személygépkocsi sofőrje nem sérült meg a balesetben. A műszaki mentés idejére az érintett pályaoldalt a hatóságok lezárták - tájékoztatott a katasztrófavédelem.


7. 00 - Fotók a balesetről 

Baleset Rábapatonánál - 2015. 09. 25. Fotó: Mészáros Mátyás5. 50 - A balesetben az elsődleges információk szerint egy személy a helyszínen életét vesztette. Az érintett útszakaszon teljes útlezárás van érvényben. A rendőrség a forgalmat Enesénél a környező útra tereli - közölte a rendőrség.

5. 42 - Személyautóval ütközött egy tejet szállító kamion az M85-ös autóút Győr felé vezető pályaoldalán, Rábapatona közelében.

A baleset helyszíne

A baleset helyszíne


A műszaki mentést végző győri hivatásos tűzoltók első helyszíni információi szerint a felborult kamion alá egy ember beszorult.

A mentési munkálatok mostani fázisában a sztráda érintett pályaoldalát lezárták a hatóságok a balesettel érintett szakaszon - közölte a katasztrófavédelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!