Rábaköz PRINT

2015.09.17. 19:35

Az óvoda öröm, de kevés a forrás

A sikeres egészségnap folytatására és a közösségi tér tovább működtetésére készül a rábakecöli önkormányzat. A községháza is oda költözhetne.

Turbók Attila


Tuba Erik rábakecöli polgármester elmondta, a Takács Kata és Soósné Vass Szilvia által létrehozott egészségnap évek óta népszerű a faluban. – A magas vérnyomás és a cukorbetegség a legtöbb, a daganatos megbetegedések előtt. Talán ezért is fektetünk nagy hangsúlyt az egészségnapon a megelőzésre – mondta Tuba Erik. Hozzátette, az egészségmegőrzést a helyben végzett vérvétellel is segítik.

– A kecöliek egészségmegőrzése mellett sajnos környezetünk fejlesztésére mind kevesebb forrásunk akad. Ebből a legutolsó az a sikeres pályázat, melyet óvodánk vezetője, Horváth Gyuláné készített – mondta a polgármester. A pénzt az önkormányzati óvoda sportszereinek bővítésére fordítják.

– Öröm, hogy testületünk megszavazta az óvoda középtávú működtetését akkor is, ha nem tudjuk tartani a napjainkban kötelező tizenhármas létszámot – fogalmazott Tuba Erik. Tudatta: a Soós Imre Kulturális Központ további működtetését szeretnénk a faluban. Itt nemcsak a fiatalok, hanem az idősebbek is megtalálhatják a nekik való programot az évente rendezett több tucatból.

Tuba Erik a pályázatokról szólva kiemelte: amennyiben sikeresek lesznek ezekkel, szó lehet a kulturális központ funkcióinak bővítéséről. Így a községháza – takarékossági okokból – az egykori iskola helyére költözhetne. – Sajnos már a polgármester fogadóirodája is lehangoló látványt nyújt, ám amíg van a faluban fontosabb tennivaló, az iroda felújítása igencsak ráér – mondta Tuba Erik.

Címkék#Rábakecöl

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!