Rábaköz PRINT

2015.09.25. 13:34

Ablakcsere a csornai kollégiumban

Kicserélik a csornai Csukás-kollégium nyílászáróit és szigetelik is az épületet. Az önkormányzat 71,6 millió forintot kapott a fejlesztésre.

Cs. Kovács Attila


Régóta tervezett és igencsak fontos munka valósul meg rövidesen Csornán. A Csukás-szakközépiskola kollégiumát korszerűsíti a város pályázati támogatással, jelentette be dr. Bónáné dr. Németh Katalin polgármester. Kicserélik a nyílászárókat és szigetelik az épületet. A korszerűsítésre 71,6 millió forintot nyert a város.

A koleszosok  – képünkön balról Schmuck Ádám, Vojszka István, Süli Gergő, Szabó Patrik – is várják már, hogy megszűnjön a huzat ideiglenes lakóhelyükön.

A koleszosok – képünkön balról Schmuck Ádám, Vojszka István, Süli Gergő, Szabó Patrik – is várják már, hogy megszűnjön a huzat ideiglenes lakóhelyükön.
A Csukás Zoltán Szakképző Iskola fenntartója a Földművelésügyi Minisztérium. Kollégiuma viszont az önkormányzat kezelésében maradt. Energetikai korszerűsítése régóta napirenden volt. Szó esett arról is, ha nem sikerül pályázati forrást szereznünk, önerőből is elvégzi a feladatot a város. A képviselő-testület még nyáron döntött a pályázat beadásáról. Szeptember közepén derült ki, hogy a 71,6 millió forintos beruházáshoz teljes támogatást kap a város. Ebből a tényleges kivitelezés 62 millió forintba kerül. A többit, 9,6 millió forintot a nyilvánosság biztosítására, a műszaki ellenőr, auditor, közbeszerzési szakértő, projektmenedzser díjazására kell fordítani.

Dr. Bónáné dr. Németh Katalin elmondta: lezárult a kivitelezői közbeszerzés. A nyertes vállalkozóval megkötötték a szerződést. A megállapodás szerint a munka befejezési határideje október 26.

– Nagyon örülünk a fejlesztésnek, hiszen korábban is pályáztunk, ám akkor eredménytelenül. Aki járt a Csukás-kollégiumban vagy esetleg csak közelről is látta, az tudja, milyen állapotban voltak például az ablakok. Ezért igyekeztünk mielőbb forrást találni az épület felújításához – jegyezte meg érdeklődésünkre a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!