Rábaköz PRINT

2015.08.13. 09:32

Új polgármester lesz Magyarkeresztúron? Vagy marad a régi

Magyarkeresztúron azért lesz időközi választás vasárnap, mert a község képviselőtestülete májusban kimondta feloszlását.

kisalfold.hu

Három településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap: polgármestereket, önkormányzati képviselőket, valamint roma nemzetiségi képviselőket választanak.

A Győr-Moson-Sopron megyei Magyarkeresztúron azért lesz időközi választás, mert a község képviselőtestülete májusban kimondta feloszlását. A polgármesteri tisztségért két független jelölt indul, a jelenlegi településvezető, Németh Erzsébet és Foki Tibor. A négy képviselő-testületi helyért 12-en indulnak, mindannyian függetlenként.

A Zala megyei Vidornyafokon szintén a képviselőtestület önfeloszlatása miatt lesz időközi polgármester- és képviselőtestületi választás. A polgármesteri posztra egyetlen jelölt van, az eddigi vezető, Hág Attila, a négyfős képviselő-testület tagjait pedig hat jelölt közül választhatják meg a település lakói.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újkenéz roma választópolgárai pedig a testület önfeloszlatása miatt választhatnak új települési nemzetiségi képviselőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!