Rábaköz PRINT

2015.07.23. 11:44

Zöldség- és falunap Dér Henivel és Csocsesszel Bősárkányban

Pénteken rendezik meg a községben a Hanság Zöldség Napját, szombaton pedig a falunapot.

kisalfold.hu

Pénteken a program a Hétvezér csárdában lesz és este 6 órakor kezdődik. A Hanság–Fertőmenti Zöldség-Gyümölcs Termelői Értékesítő Szövetkezetet Családi János elnök mutatja be, majd szakmai előadásokat hallgathatnak meg az érdeklődők. Szó lesz aktuális kérdésekről, az EKÁER-rendszerről és piaci helyzetelemzésről.

Szombaton a sportpályán várják a falunapra a vendégeket. Reggel 8-kor a főzőverseny kezdődik, 9-kor a kézműves-foglalkozások, illetve futballmérkőzések és a lövészverseny. Délelőtt 10 órakor rendőrautó-bemutató szórakoztatja a közönséget, 11-kor pályára lép a bősárkányi és a bágyogszováti önkormányzat focicsapata. Délután fél 1-kor értékelik a főzőverseny ételeit, 2 órától a Hanyi Táltoscsikók mutatkoznak be. Három órakor a Rozmaring Hagyományőrző Néptáncegyesület lép fel, fél négytől kalotaszegi és palóc népdalokat énekel Dombi Viktória. Háromnegyed négykor Dér Heni zenés műsorát láthatják, háromnegyed ötkor Dolák-Saly Róbert kabaréját. Háromnegyed hatkor Krasznai Tamás, Nagy Balázs és Pörneczi Attila zenés összeállítása, fél nyolckor a Loyd Egylet koncertje következik. Este háromnegyed tízkor Csocsesz lesz a falunap vendége, a rendezvény bállal ér véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!