Rábaköz PRINT

2015.07.06. 12:29

Több pénz jut az egyesületeknek Kapuváron

Négymillió forintos keretből támogatja helyi civil szervezeteit, amatőr művészeit és a sportegyesületeket Kapuvár.

Turbók Attila - Kisalföld napilap


Az önkormányzat képviselő-testülete legutóbbi ülésén döntöttek a kapuvári civil szervezetek, a Kapuvári Sportegyesületen (KSE) kívüli sportegyesületek és a művészeti csoportok támogatásáról. [namelink name="Hámori György "]polgármester lapunknak kijelentette, a város helyzete megengedi, hogy az idei évben az elmúlt időszaknál többet áldozzanak erre.

– Talán nem túlzok, amikor azt mondom, civiljeink ilyenkor izgulnak a támogatások miatt, ám azt is ki kell emelnem, csak azok között tudtunk dönteni, akik kérvényezték a támogatást – mondta a város vezetője. Hozzátette, idén már kérvényezni kellett ezt a városházán. A szervezetek programjaikra kérték a támogatást.

– A támogatandó célt idén is megjelölték a civilek és az is változatlan, hogy december végéig el is kell számolni a támogatások felhasználásával – tette hozzá Hámori György.

Gartai Muskétások: A város legújabb – katonai – hagyományőrző szervezete.
Gartai Muskétások: A város legújabb – katonai – hagyományőrző szervezete.


A város ebben az évben négymillió forintot osztott szét úgy, hogy az amatőr civil szervezetek és a művészeti csoportok egy-egy millióra, a KSE-n kívüli sportolók pedig kétmilliós keretre nyújthatták be igényüket.

– Ebben az évben néhány markáns szerepet betöltő szervezetnek többet szavazott meg a kérelmek elbírálását végző humán és gazdasági bizottság – jelentette ki a polgármester. A Hagyományőrző Nyugdíjas Klub például 150 ezret kapott. Ők szerte az országban viszik a város és szokásainak hírét. A Lóbarátok Köre és többek közt a Kapuvár néptáncegyüttes 200–200 ezer forintot költhet működésére és programjaira a városi támogatásból.

– Újdonság a Gartáért Alapítvány idei kezdeményezése, a Gartai Muskétások katonai hagyományőrző csoport tizenhatodik századi ruházatára, felszerelésére 150 ezer forint városi hozzájárulást költhet – mondta Hámori György. Ugyancsak újoncnak számít a támogatottak körében a régi hagyományokat újrakezdő kézilabda-egyesület, mely 600 ezret kapott a civil keretből. Nem csak az országban, Európa-szerte is ismerősen cseng a Castrum SC neve. Támogatásra a város 1,1 millió forintot szavazott meg a karatés klubnak. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!