Rábaköz PRINT

2015.07.14. 12:02

Prágai kifutón Jakab Alexandra, a csornai hallássérült lány

Nemzetközi szépségversenyen képviseli Magyarországot egy csornai hallássérült lány. Jakab Alexandra a fazekasmesterséget tanulta ki, de a modellkedés sem áll tőle távol.

Cs. Kovács Attila


Csornai lány képviseli hazánkat a siketek számára rendezendő nemzetközi szépségversenyen, Prágában. Jakab Alexandra már a helyszínen van, a Miss Deaf World döntője július 18-án, azaz szombaton lesz.

A 19 éves hölgy idén érettségizett a Kovács Margit művészeti iskolában, fazekas szakon. Egy saját készítésű tárgyat a cseh fővárosban is bemutat majd.

Alexandra édesanyja, Szeitlébenné Pintér Erzsébet a Kisalföldnek elmondta: lánya születése óta hallássérült.

Előbb Sopronban tanult, majd Győrben folytatta és tanulta ki a fazekasságot. Két évvel ezelőtt már részt vett egy budapesti szépségversenyen, ahol a legnagyobb közösségi oldal különdíját nyerte el a felhasználók szavazatai alapján. Azóta is szereti a divatot, a szép ruhákat és vágya, hogy modellkedhessen. Portfóliót készített, ajánlatokat is kapott, ám eddig nem vállalt szereplést.

Az édesanya, Szeitlébenné Pintér Erzsébet és Alexandra kishúga, Dóra egyelőre itthon izgulnak, de szombaton ők is Prágába utaznak.

Az édesanya, Szeitlébenné Pintér Erzsébet és Alexandra kishúga, Dóra egyelőre itthon izgulnak, de szombaton ők is Prágába utaznak.

– Alexandra nehezen teremt kapcsolatot, egy kicsivel több önbizalomra lenne szüksége. Talán a prágai verseny megerősíti. Fogyatékossága korlátozza természetesen, szájról olvas, igényli, hogy mindenhol legyen kísérője. A világbajnokságra, ami egyben Európa-bajnokság is, úgy engedtük el, hogy nem számít, szerez-e helyezést. A lényeg, hogy érezze jól magát, ismerkedjen. Megértette, ő már azzal sokat nyert, hogy egyáltalán ott lehet Prágában. Mi egyébként hétvégén csatlakozunk hozzá és a versenyt a helyszínen izguljuk végig – fogalmazott az édesanya.

A lányok és fiúk – merthogy Mister Deaf World is lesz – a héten már divatbemutatókon vesznek részt, népszerűsítik a versenyt támogató cégek kollekcióit. Szombaton aztán, csakúgy, mint a nagy versenyeken, lesz fürdő- és estélyi ruhás bevonulás is. A versenyzők másfél perces produkcióval készültek, melyben saját nemzetüket mutatják be.
Jakab Alexandra saját készítésű fazekasmunkát vitt magával, illetve magyar táncokkal próbálja a zsűri bizalmát elnyerni. A verseny eredményéről a Kisalföld is beszámol majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!