Rábaköz PRINT

2015.07.16. 13:35

Osli - Szálláshely útépítőknek és a búcsú zarándokainak

Idén falubuszokat és járdafelújításokat terveznek, sportpályát újítanak fel és szálláshelyeket létesítenek.

Turbók Attila - Kisalföld napilap


– Nemcsak a pályázati önrész, hanem a szűkös bevételi lehetőségek okán is igyekszünk évről évre takarékos költségvetést tervezni. Ez visszaköszön a község rendezvényein is – mondta a Kisalföldnek Fodor József, Osli polgármestere.

A községi vezető utalt egy, a napokban megjelent újságcikkre is (Drágák a sztárok, a helyi fellépőket keresik, Kisalföld, július 7.), melyhez hozzátette: a nemrég lezajlott falunapon ők is a segíteni kész vállalkozókra, helybéliekre támaszkodtak, így a rendezvény közel 600 ezres cechjét a település állta, és nagyjából nullszaldósra ki is hozta a rendezvényt.
– A nálunk még népszerű osli búcsúra is sok zarándokot várunk – tette hozzá Fodor József.

Fodor József polgármester úgy véli: a községi szálláshelyen mindig lesz elegendő vendég.
Fodor József polgármester úgy véli: a községi szálláshelyen mindig lesz elegendő vendég.


Az önkormányzat szorosra húzta a nadrágszíjat a költségvetés tervezésekor.
Saját bevétellel Osli nem nagyon tud tervezni, szabad pénzeiket a pályázati önrészre tartogatják.

– Támogatással szeretnénk idén ezerötszáz-kétezer méter járdát felújítani, és sikeres pályázatunk van a sportpálya – öntözőrendszerrel kombinált – korlátfelújítására is – mondta a polgármester.

Utóbbira 1,8 millió forintot nyertek, a 2,5 milliós bekerülési költség hiányzó részét a község pótolta.

Fodor József szerint – kihasználva a lehetőséget – ebben az évben is két helyi civil szervezet pályázott. Közösségi buszokra nyertek pénzt, melyeket várhatóan ősszel vehetnek át. Pályázatból újítják fel az önkéntes tűzoltók garázsát, saját – egymilliós – keretből pedig a temető kápolnáját.
– Sok gondunk van a belvízelvezetéssel. Tudom, a csatornázás országos probléma, mégis reménykedünk valamiféle megoldásban – jelentette ki az osli vezető.

Napjainkban a helyi „nagy" augusztus 16-i búcsúra készülnek, a polgármester elmondása szerint sok száz zarándokra számítanak idén is.
A rendezvényre csinosítják a falut, talán már az új szálláshelyet is megmutathatják az ideérkezőknek.

– Az épület már áll, a környezetén dolgozunk. Úgy vélem, a búcsú és a lassanként meginduló M85-ös út építése biztos vendégkört ad majd a következő években – hangoztatta Fodor József.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!