Rábaköz PRINT

2015.05.04. 18:09

Óvodabejárás kérdőjelekkel Beleden

Vitatja a helyi óvoda felújításának körülményeit a beledi képviselő-testület. A plénum egyelőre nem adja el az iparterületi csarnokot. Útfelújítások azonban lesznek a városban.

Turbók Attila


Óvodabejárással kezdődött a beledi önkormányzat képviselő-testületének legutóbbi ülése. A bejárást az intézmény legutóbbi, közel 66 milliós felújításának körülményei indokolták.

Ahogy Major Jenő polgármester lapunknak is kifejtette, az óvoda felújításán nem nagyon látszik a ráfordított – amúgy jobbára pályázati – összeg. A polgármester fogalmazott a legfinomabban az ülésen, amikor azt mondta: az elvégzett munkákkal gondok lehetnek. Az egyik képviselő tömören kijelentette: hol van a 66 millió forint, merthogy az óvodán nem látszik.

A beledi polgármester hangoztatta: a városháza szakembereivel együtt a képviselők újra áttekintik a beruházás terveit, munkáit. Utóbbiakról talán a befejezés óta ott hagyott törmelékkupac árulkodik a legjobban.
A testületi ülés napirendjei között szerepelt a beledi Egyesített Szociális Központ beszámolója, melyben az intézményvezető, Odoricsné Buthi Krisztina kijelentette, munkatársai között nagy az elvándorlás.

A szociális szektor szakellátásának napjainkban gyorsuló ellehetetlenülésére Garabné Gulyás Mária, a kapuvári intézmény vezetője is felhívta a figyelmet a testület legutóbbi ülésén.

A beledi ülés egyik lényeges témája volt a nemrég megvásárolt ipari terület egyik csarnokának kérvényezett értékesítése.

– Sajnos ettől azonban el kell tekintenünk, a vállalkozó már rendelkezik e területen tulajdonnal, ám ez utóbbi vásárlására kötött szerződés felté-
teleinek teljesítése is hagy némi kívánnivalót maga után, ennek fényében aztán sem a jegyző, sem a testület nem javasolta a csarnok értékesítését – hangzott el.
Ugyancsak hosszabban tárgyalták a helyi civil szervezetek támogatását, ám e napirendi pontot a későbbiekben ismétli a beledi testület.

Ami már biztos: ebben az évben, a Hársfa utca felújítására a plénum már kijelölte a kivitelező céget, melynek június 30-ig be is kell fejeznie a munkákat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!