Rábaköz PRINT

2015.05.08. 19:37

Két buszra is pályáztak a mihályi civilek

Közel negyvenmillió forint összértékű felújítások kezdődtek Mihályiban. Orvosi rendelőre, közösségi térre fordítanak pályázati forrásokat, s két buszt vásárolna a falu civil közössége. A helyi kastély felújítása jövőre lehetséges.

Turbók Attila


Egy elhúzódó pályázat nyomán napjainkban újul meg a község központja. Térköveznek, parkolót alakítanak ki és egyéb munkákat is elvégeznek a szakemberek – tudatta Csitei Gábor mihályi polgármester. Hozzátette: a hatmilliós felújítás elhúzódásának oka egy azóta megnyert per.

– A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatallal (MVH) volt némi vitánk az elnyert pályázat kapcsán, ám mostanra rendeződött a helyzet. Így e hónapban elkezdődhet a község központjának felújítása – jelentette ki a polgármester. A munka egy hónapig tart.

Mihályi orvosi rendelő: a felújítás után egészségügyi központot alakítanak ki.

Mihályi orvosi rendelő: a felújítás után egészségügyi központot alakítanak ki.
Mihályiban közel 30 millió forintból új egészségügyi központot is létrehoznak.

– Két ütemben a jelenlegi orvosi rendelőből olyan központot tervezünk, melyben a védőnői szolgálat és a gyógyszertár is helyet kap – mondta a polgármester. Először a községháza munkatársai előkészítették a régi rendelőt a felújításra, majd a teljes belső átépítés után a meglévő épülethez újabb szárnyat toldanak. Itt lesz a gyógyszertár is. A központ szolgálati lakásának felújítása egy következő pályázat eredménye lehet.

– Az egykori óvodai konyha felújítására a napokban írtak ki pályázati lehetőségeket. Ily módon az eredeti funkció megtartása mellett az épületet is fel tudjuk újítani – mondta Csitei Gábor.
A polgármestertől megtudtuk, a községben az elektromos hálózat karbantartása is folyik, gondozzák zöldterületeiket, cserélik az elöregedett, beteg fákat. A mihályi civil szervezetek pedig idén két busz beszerzésére is pályáztak. Ezekkel a sportolók és a gyermekalapítvány munkáját könnyítenék meg.

A helyi kastély felújítására a szakminisztérium 2016-os dátumot jelölt meg – tette hozzá Mihályi polgármestere.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!