Rábaköz PRINT

2015.05.12. 18:13

Bevonnák a fejlesztésbe az üzletembereket is

A városfejlesztési elképzelések megvalósításában kiemelt szerepet kapnak a helyi és környékbeli vállalkozók.

kisalfold.hu

A városvezetés az eddiginél szorosabb együttműködésre törekszik velük, melynek egyik alapja a megfelelő kommunikáció lesz. A napokban például fórumra hívták a vállalkozókat.

Major András, Csorna alpolgármestere elmondta: az elmúlt években nem volt hasonló párbeszéd a városvezetés és a gazdasági élet szereplői között. Azt szeretnék, ha a cégek és társaságok kellő időben és részletes információkhoz jutnának az őket érintő kérdésekről.

– A mostani gazdaságfejlesztési fórumon egyrészt a 2020-ig tartó uniós költségvetési ciklusban elérhető forrásokról tájékoztatták az érdeklődőket. Másrészt az állam exportot segítő intézkedéseit is megismerhették. Szerencsére szép számmal jelentek meg a rendezvényen, számos csornai és környékbeli vállalkozóval találkoztunk, akik érintettek lehetnek ezekben a témákban – fogalmazott Major András. Hozzátette: a Rábaközben működnek olyan vállalkozások, melyek igénybe vehetik beruházásaikhoz az uniós támogatásokat, illetve a nemzetközi piacon is megállnák helyüket termékeikkel, szolgáltatásaikkal. Ebben segíthet a szervezett találkozó.

– A Csornát érintő elképzeléseinket az integrált településfejlesztési stratégia fogalmazza meg. Már a kidolgozásában is kértük a vállalkozók segítségét és javaslatait, és természetesen a tervek megvalósításában is számítunk rájuk – jegyezte meg Major András.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!