Rábaköz PRINT

2015.05.14. 09:37

A 14 éves fiúk autót loptak Kapuváron, menekültek a rendőrök elől és drogoztak is

Két tizenéves a tulajdonos háza elől emelte el az autót. A fiúk furikáztak, ám rendőrökbe futottak. Volt egy kis füves cigizés is, végül az árokpart lett a végállomás.

Turbók Attila

Két tizenéves fiatal a tulajdonos háza elől emelte el annak autóját. A fiúk autókázni akartak kicsit, ám rendőrökbe futottak, akik némi üldözés után elkapták őket. Az előzetes vizsgálatok szerint drog hatása alatt álltak.

Két kapuvári tizenévesnek autózni támadt kedve. Jártukban-keltükben az egyik kapuvári családi ház előtt egy kisteherautóba botlottak és úgy gondolták, itt az alkalom, hogy – amúgy nem létező jogosítvánnyal és kevéske vezetői tudással felvértezve – utazgassanak egyet a város környékén. Nem számítottak azonban a kapuvári rendőrökre, Vitnyéd és Hövej között egy ellenőrzésbe botlottak. A megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a rendőrök jelzésére a fiatalkorúak nem álltak meg, nagy sebességgel továbbhajtottak. A menekülő sofőr autójával az egyik kanyarban kisodródott és az árokba hajtott.

Illusztráció - Egy kis kocsikázás

Illusztráció - Egy kis kocsikázás

Az intézkedők a gépkocsi 14 éves vezetőjét a Kapuvári Rendőrkapitányságra előállították, fiatalkorú utasát a mentők kórházba vitték. A fiatalok gyanúsítotti kihallgatásukon beismerték, hogy a nyitott gépkocsit egy kapuvári családi ház elől vitték el, hogy a benne hagyott indítókulccsal a környező falvakban autózzanak. Megjegyzendő, hogy az autó nyitva hagyása és a kulcs bennléte szabálysértésnek minősül Magyarországon, úgymond megkönnyítve a tolvajok dolgát.

A két fiatalkorúval szemben alkalmazott drogteszt pozitív értéket mutatott, bevallásuk szerint füves cigarettát szívtak.

Az eset érdekessége, hogy a gépkocsi tulajdonosa autója eltűnését nem észlelte. A rendőrök értesítették hajnalban, hogy járművét megtalálták.
A Kapuvári Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást két 14 éves elkövető ellen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!