Rábaköz PRINT

2015.03.25. 15:59

Önkritikus volt a jegyző Csornán

˝A csornai polgármesteri hivatal egyelőre nem felel meg a modern elvárásoknak˝ – jelentette ki Németh Dóra jegyző. Kérte munkatársait: a rugalmas megoldásokat keressék.

Cs. Kovács Attila

 
A csornai polgármesteri hivatal munkájáról tárgyalt legutóbbi ülésén a város képviselő-testülete. Németh Dóra jegyző tájékoztatásából kiderült: jelenleg harminchat munkatárs van a városházán. Tavaly legfontosabb feladatuk volt a három választás lebonyolítása. Jelentős változás történt az állami anyakönyvezésben, mely elektronikussá alakult. Az átállás zökkenőmentes volt, jegyzi meg az előterjesztés.

Németh Dóra beszámolójában hangsúlyozza: a munkatársak elavult környezetben teszik a dolgukat. A hivatal belső állapota, a berendezési tárgyak, az informatikai ellátottság méltatlanul alacsony színvonalú. A felújítást, fejlesztést idén megkezdték és folytatják is.

A jegyző az ülésen kijelentette: a polgármesteri hivatalok hagyományos követelményeinek egyelőre a csornai nem felel meg teljesen. Ezek a megalapozottság, jogszerűség és a határidők teljesítése. Németh Dóra legfontosabb feladatként említette, hogy ezeknek a feltételeknek megfeleljen a városháza.

A polgármesteri hivatal munkatársai is meghallgatták Németh Dóra jegyző szóbeli iránymutatását.

A polgármesteri hivatal munkatársai is meghallgatták Németh Dóra jegyző szóbeli iránymutatását.
– 2015-ben nagyobb változások nem várhatók az önkormányzati munkában. Ezért ez az év az elmaradt feladatok elvégzésének és a hivatali munkafolyamatok áttekintésének az éve lesz – jelentette ki. – Ezzel párhuzamosan az átláthatóságot, a hatékonyságot és nem utolsósorban az ügyfélbarát jelleget kell erősíteni és biztosítani. Minden szervezetnek szüksége van megújulásra, még a jól működőnek is.
A polgármesteri hivatalok hagyományos követelményeinek egyelőre a csornai nem felel meg teljesen.

Hozzátette: a hivatalban elkezdték az új munkaköri leírások elkészítését, melyek konkrétan rögzítik az egyes munkakörök felelősségi szintjét. Úgy vélte, erre azért van szükség, mert enélkül sérül az átláthatóság és akadálya van a számonkérésnek. A szabályozatlanság pedig működési anomáliákat okozhat.

– Minden kollégától kérem, hogy támogatóan vegyen részt az átszervezésben és azonosuljon munkakörével. Az ügyintézők és vezetők közti belső partnerség legyen a cél.

Németh Dóra kérte munkatársait, hogy a jövőben ne azt keressék, hogy egy ügyet hogyan nem lehet megoldani, hanem azt, miként van rá lehetőség a jogszabályoknak megfelelve, de rugalmasan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!