Rábaköz PRINT

2014.12.19. 16:51

Tovább nő a Kapuvári járás

Répceszemere után újabb településsel, Agyagosszergénnyel bővült a Kapuvári járás. A veszkényi közös hivatal pedig Hövejt fogadja.

Turbók Attila


Az önkormányzati választások után némi mozgolódás támadt a Kapuvári járásban. A közigazgatási egységhez újabb település, a Vitnyéd szomszédságában fekvő Agyagosszergény csatlakozott a minap.

Szalai Istvánné agyagosszergényi polgármester lapunknak elmondta: a csatlakozás mint helyi téma nem új keletű.

– Már a választási kampányban szó volt róla, hogy a Sopronba való bejárás (ez a város volt a járásközpont) komoly problémákat okoz a hivatali ügyintézésben – mondta Agyagosszergény vezetője. – Volt olyan idős bácsi, aki jelezte, egy papír elintézése miatt két napot áldozott arra, hogy Sopronba ingázzon, ehhez képest Kapuvár mint új járásközpont sokkal közelebb van – tette hozzá. Ehhez még az is járul, hogy a csatlakozás nyomán Vitnyéddel alakítottak közös önkormányzati hivatalt.

– Utóbbi újabb megtakarítást jelenthet az agyagosiaknak, és az is fontos, hogy a változással nem szűnt meg egyetlen önkormányzati munkahely sem – jelentette ki Szalainé.

Szalai Csaba: ˝Vitnyéd és Agyagosszergény kapcsolata már évtizedes távlatokkal bír.˝

Szalai Csaba: ˝Vitnyéd és Agyagosszergény kapcsolata már évtizedes távlatokkal bír.˝
– A közös igazgatás nálunk sem új ötlet, már elődöm is többször napirendre tűzte a kérdést, ami nemrég aztán sikerült is – hangoztatta Szalai Csaba vitnyédi polgármester. A fiatal faluvezető kiemelte: Agyagosszergénnyel évtizedek óta szoros kapcsolatot ápol a két község lakossága, a meglévő kapcsolatok most emelkedtek hivatalos szintre.

– Úgy vélem, a Vitnyéd vezetésű közös hivatal kialakítása egyfajta elismerése helyi kollégáim munkájának is – fogalmazott Szalai Csaba.
Az új település csatlakozásáról a járási vezető, Hámori György is elismerően szólt, mint lapunknak elmondta, mindenben támogatják az új kapcsolatot, a további munkát.

A közös önkormányzati hivatalok terén is történt változás a Kapuvári járásban. Az októberi választások után az új höveji vezetés úgy döntött, hogy Mihályi helyett a Veszkény–Osli közös hivatalhoz csatlakozik. A döntést Horváth Istvánné höveji polgármester nem kommentálta lapunknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!