Rábaköz PRINT

2014.12.08. 13:12

Nyolcvanmilliós hiány után hetvenmilliós plusz Beleden

Beled előző polgármestere szerint a képviselő-testület szinte minden döntést egyhangú szavazással hozott meg, ennek fényében nem érti a jelenlegi polgármester aggályait a futó beruházásokkal kapcsolatban.

Turbók Attila

Tompáné Balogh Mária kijelentette, tizenkét év munkája után az előző képviselő-testületnek nincs oka szégyenkezni.

Nyugodt és korrekt kampány után döntöttek úgy a beledi választók, hogy az előző képviselő-testület pénzügyi bizottságának elnöke veheti át a városvezetői feladatokat.

Egyhangú döntések

– A lakosság döntését tudomásul vettem, ám néhány dologban reagálnom kell utódom véleményére – válaszolt minapi cikkünkre. – Kérdéses a beledi Csernobil is) a dél-rábaközi kisváros előző polgármestere.

Tompáné Balogh Mária hangsúlyozta, nem véletlenül emlegette a regnáló polgármester előző – huszonnégy éves – képviselői munkáját, hiszen – mint tudvalévő – a képviselő-testület majd minden kérdésben, így a beruházások kérdésében is egyhangúlag döntött.

– Október 21-én átadás-átvétel történt a hivatalban, melynek során 68,9 millió forintot a bankszámlákon, 11 milliót részvényben és több mint 160 ezret készpénzben adtam át utódomnak – mondta Tompáné, aki úgy véli, egy 702 millió forintos költségvetésű település esetén a büdzsé 10 százalékát elérő megtakarítás mindenképpen jó alapot ad a következő évek beruházásaihoz.

A kastélykerítés

– Az elmúlt három ciklus alatt sikerült Beledet talpra állítani, a nyolcvanmilliós adósságból pozitív mérleget teremteni, vagyonunkat hatszorosára növelni. Utódom tagja volt a képviselő-testületnek, minden dokumentum, adat rendelkezésére állt, hogy a legnagyobb körültekintéssel döntsön – jelentette ki Tompáné Balogh Mária.
Az emlegetett kastélykerítés felújítására a kastély tetőrekonstrukciójára félretett 12 millió forint volt a fedezet. A munkákat sürgette a kapu életveszélyes volta is.

Beled előző vezetője, Tompáné Balogh Mária lapunknak elmondta, jelenleg pihen, további terveiről egyelőre nem kívánt nyilatkozni.

Beled előző vezetője, Tompáné Balogh Mária lapunknak elmondta, jelenleg pihen, további terveiről egyelőre nem kívánt nyilatkozni.

– A vállalkozási szerződésben, amelyet a képviselő-testület elfogadott, az építészeti munkák szerepeltek. A munkálatokat pedig a műemléki felügyelet irányította, ellenőrizte – mondta Tompáné Balogh Mária. Később derült ki, hogy az egyik oszlopot csak úgy tudják helyreállítani, hogy abba fémmerevítést is be kell építeni.

Az ipari terület

A megvásárolt ipari területről szólva elmondta, annak minden döntését a képviselő-testület hozta meg, a jelenlegi polgármesterrel együtt.
– A testület és saját véleményem szerint is az volt a célunk, hogy minél előbb élettel teljen meg a terület. Akik vállalták a közművek nélküli birtokbavételt, annak eladta a területet a képviselő-testület – tette hozzá.

A szabadidőközpont

– A szabadidőközpont esetében igaza van a polgármesternek, ott a vállalkozó a mi javaslatunkra változtatott a feltételeken. Nem mondtunk le a térbútorokról se, amelyeket közmunkásaink bevonásával szerettünk volna elkészíttetni – jelentette ki Beled előző polgármestere.

A sportcsarnok

– A sportcsarnok felújításához is 15 millió forint pályázati pénzt sikerült nyernünk. A tervekben szerepelt a gépészeti felújítás is. Csak a bontások után derültek ki olyan munkálatok, melyek változtatást igényeltek. Itt is a testület döntött a folytatásról – mondta Tompáné. A belvárosi park esetében pedig komoly ígéretet kapott annak megvalósítására.
Beled előző vezetője lapunknak elmondta, jelenleg pihen, további terveiről egyelőre nem kívánt nyilatkozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!