Rábaköz PRINT

2014.12.12. 09:43

Enesén nem években, tervekben gondolkodnak

Ötödik ciklusát kezdte meg októberben az enesei polgármester.

Turbók Attila

[namelink name="Mesterházy József"] hangsúlyozta, a falu fejlesztésében nem rövid távú érdekek mentén, hanem hosszabb távú tervezésben gondolkodnak.

– Egy képviselő kivételével az előző ciklus képviselő-testületével kezdtük meg az újabb önkormányzati ciklust – tájékoztatta lapunkat az ötödik ciklusát kezdő enesei polgármester. Mesterházy József hangsúlyozta, úgy gondolja, a képviselőkkel együtt kialakított falufejlesztési koncepció, a közös munka érett választási győzelemmé.

Mesterházy József: Fontos hagyományaink őrzése.

Mesterházy József: Fontos hagyományaink őrzése.

– Polgármesterként úgy gondolom, a falu fejlesztése, élhetőbbé tétele terén végzett munka a leglényegesebb – jelentette ki.

A testület munkájáról kiemelte, semmiképpen sem kampányszerű stratégia mentén képzelik Enese fejlesztését. – Nem vagyok híve annak, hogy három évig zsíros kenyéren él a falu, aztán a választási évben még az aszfaltot is aszfaltozzuk. A testülettel együtt hosszú távú tervekben, fejlesztési koncepciókban gondolkodunk – mondta Mesterházy József.

Az idei fejlesztések közül is kiemelte a községháza és a kultúrház 5,4 milliós felújítását, az iskolai közösségi tér 2 milliós kialakítását, melyet tisztán helyi forrásokból valósítottak meg, a szülői munkaközösség és az önkormányzat összefogásával. Ugyancsak helyi adóbevételekből épült meg az iskola rég várt színpada. Pályázati pénzből falubuszt vásárolt az enesei önkormányzat, a 10 milliós nyert kerethez a község 3 milliót tett hozzá. A járműnek 6,4 millióból tárolóval egybeépített garázst is készítettek.

– Fontosnak tartom hagyományaink ápolását, csíkszentmihályi barátaink révén székely kaput állítottunk a Szabadság utcában, valamint köztéri turulszoborral gazdagodott Enese. Utóbbi az öntöde tulajdonosának, Pivarcsi Lászlónak az adománya – mondta Mesterházy József. Hozzátette, a 2014-es fejlesztések között meg kell említeni a Pőcze-féle ház megvásárlását is. Ide babamúzeumot, ifjúsági klubot és idősek napközi otthonát tervez az enesei önkormányat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!