Rábaköz PRINT

2014.10.22. 15:35

Új és újrázó polgármester

Veszkényben a független Németh Árpád, Hövejen Horváth Istvánné került a település vezetői székébe.

Turbók Attila - Kisalföld napilap

  

Akárcsak testületének jó része, Németh Árpád, az új veszkényi polgármester is a helyi ifjabb nemzedékből került a település vezetésébe. A 41 éves, tősgyökeres veszkényi elöljáró két gyermek apja, jelenleg egy országos hatáskörű cég alkalmazottjaként dolgozik, munkája mellett mellékállású faluvezetőként képzeli el közéleti tevékenységét a következő öt évben.

Németh Árpád nem újonc a veszkényi közéletben, 12 éve képviselő, melyből 8 évig alpolgármesterként segítette a munkát.

– Sok biztatást kaptam már alpolgármesterként is a helyiektől, ezt a bizalmat szeretném meghálálni azzal, hogy községünk szekerét előbbre toljuk – mondta Németh Árpád. Fontos feladatának tartja a közelgő jeles napok méltó megünneplését, a közösségépítést, a vízelvezetések felülvizsgálatát.
– Úgy gondolom, pályázatkezelési rendszerünkön is változtatni kell, megcélozva a következő évek nagyobb fejlesztési forrásait – tette hozzá Veszkény új vezetője.

Németh Árpád
Németh Árpád


Társadalmi megbízatásban kívánja települését szolgálni Horváth Istvánné, Hövej polgármestere. A kormánypártok támogatottja 8 év után tér vissza a helyi politikába – ahogy mondta, többen kérték az újabb megmérettetésre. A településvezető megjegyezte: a képviselőtársaival együtt Hövej fejlődését tartja elsődleges céljának.

Horváth Istvánné
Horváth Istvánné

– Fontosnak tartom a helyi civil szervezeteket, a fiatalok helyben tartását és természetesen az első helyeken szerepel a höveji csipke hírnevének továbbvitele is – mondta Horváth Istvánné. Utóbbi értékmegőrzésére „csipkekör" létrehozását tervezi. Elképzelései közé tartozik ügyfélbarát hivatal kialakítása és a település lakóival szorosabb kapcsolat ápolása is. 







  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!