Rábaköz PRINT

2014.10.08. 10:49

Közös jelölt Csornán - Sokszínű, tapasztalt testületet szeretne

Csornán a DK és az MSZP közös polgármester jelöltje Kristófné Horváth Erzsébet nyugdíjas pedagógus, volt iskolaigazgató.

Cs. Kovács Attila

– Eddig sosem lehetett hallani, hogy ön politizál. Mi történt most, hogy vállalta a jelöltséget?

– Egyik pártnak sem vagyok tagja, a DK és az MSZP egymástól függetlenül keresett meg és kért fel. Néhány nap gondolkodás után döntöttem. Onnantól kezdve viszont már határozott terveket és célokat fogalmaztam meg a város irányításával kapcsolatban. A várost érintő ügyeket globálisan kezelem, tehát nem sorolom fel a felújítandó utakat vagy a csatornarendszert. Ezeknek a problémáknak ugyanis az önkormányzat mindennapi életébe kell beépülniük és nem szabad, hogy csak választási ígéretek szintjén kapjanak teret. Én olyan várost szeretnék építeni, ami elnyeri a helybeliek tetszését és az önkormányzati munka kivívja a tiszteletüket. Ezt csak átlátható munkával, alázattal és együttműködéssel lehet megvalósítani. A városfejlesztés olyan terület, amelyhez összetett szakmai és vezetői tapasztalatokra van szükség. Utánanéztem, hogy egyes városfejlesztési modellek miként váltak sikeressé. Azt a következtetést vontam le, hogy tudatos tervezés, finanszírozható projektek, jó pályázatok, összehangolt munka, a lakosság támogatása és a hivatali dolgozók aktív részvétele nélkül nem lehet eredményeket felmutatni.

Kristófné Horváth Erzsébet

Kristófné Horváth Erzsébet

– Mi lesz, ha megválasztása esetén kisebbségben kell a várost vezetnie?

– A polgármesternek sosincs könnyű dolga, de a testülettel közösen kell elérni a célokat. Nekem gróf Széchenyi István mondása a jelmondatom: Egynek minden nehéz, de soknak semmi sem lehetetlen. Az biztos, hogy a pártpolitika megnehezíti a munkát, én azonban nem szeretnék részese lenni. Legyen sokszínű a testület, de a tapasztalatnak és a szakértelemnek kell a döntéseket befolyásolniuk és nem a pártszimpátiának.

– Az MSZP-nek az is jelmondata volt néhány ciklussal ezelőtt, hogy Most lehet, most tehet. Arra utaltak akkor, hogy kormánypárti városvezetésre van szükség. Ha önt választják meg, a város ellenzékben lesz.

– Egy város fejlődését nem szabad alárendelni a kormány politikájának. A globális gondolkodásban és a lokális cselekvésben látom a város boldogulását. Csorna most alszik, és én arra törekszem, hogy ezen változtassak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában