Rábaköz PRINT

2014.10.06. 11:23

Hámori György: Fürdő- és iparipark- fejlesztést terveznek Kapuváron

Hámori György jelenlegi városvezető folytatná a megkezdett munkát, tovább bővülő ipari parkot és fürdőfejlesztést tervez. <br>

Turbók Attila

– Újraválasztása esetén harmadik ciklusát kezdené Kapuvár élén. Mi az, ami újdonságként hat majd október közepétől?

– Az elmúlt években kialakítottuk a város biztonságos működtetésének feltételeit. A továbbiakban mindent ennek a fenntartásához kell igazítani. Az elmúlt négy év munkájának az alapja az összefogás volt. Ennek a hatékonyságát mutatja az 56 elnyert pályázat és az abból Kapuváron megvalósult 4 milliárd forintnyi beruházás. Ezt az összefogáson alapuló munkát folytatni szeretném.

– A választási kampányban mindig nagy ígéretek fogalmazódnak meg, de kevesen beszélnek arról, miből valósulnának meg. Önök mit terveznek és miből?

– Egy önkormányzat kétféle forrásra számíthat. Az egyik az államtól kapott normatívák, amelyekhez társulnak a saját bevételek, valamint a pályázati pénzek. Az első biztosítja a város működését, s pénzügyi fedezetet ad kisebb fejlesztésekre. A pályázati pénzekben rejlik a nagyobb beruházások lehetősége. A saját forrásainkból folytatni szeretnénk a lakosság közreműködésével jól működő járdaépítési programot, az útjaink felújítását, az illegális szemétlerakók felszámolását, a civil szervezeteink támogatását.

Hámori György: Fejlesztési terveink már a megyei elképzelésekkel összhangban készültek.

Hámori György: Fejlesztési terveink már a megyei elképzelésekkel összhangban készültek.

– Évtizedek óta visszatérő téma többek között a turizmusfejlesztés, valamint a város gazdasági előrelépésének korlátja a 85-ös főút esetében. Mi valósulhat meg a következő öt évben?

– Ezeknek és még nagyon sok minden másnak a megvalósítására számítunk a pályázati pénzekre. A tervezőmunka már gőzerővel folyik (több projekt esetében kész engedélyes tervekkel rendelkezünk), a folytatásra tehát készen állunk. Elképzeléseink közt szerepel az ipari park bővítése, a fürdő felújítása, a parkfelújítások folytatása, idősotthon létrehozása, a fiatalok életkezdését segítő „fecskeház" kialakítása, a kerékpárosutak belterületi összekötése, járdafelújítással kombinálva. Egy sportcsarnok már régi vágya a kapuváriaknak. Ez lehetővé tenné azt is, hogy a hagyományokkal bíró kézilabda ismét visszakerüljön a városba. Nagy lehetőség a vállalkozásoknak, hogy a következő pályázati szakasz EU-s forrásainak hatvan százalékát gazdaságfejlesztésre kell fordítani. Ezek eléréséhez is szeretne a város segítséget adni, és nagy lendületet adhat a kapuvári elkerülőút 2018-as átadása. Szóval terv van elég, s ehhez tapasztalat is társul.

– Győzelme esetén mi lehet a következő öt év legnagyobb beruházása?

– Reményeink szerint a turizmus területén várható nagyobb beruházás, egyrészt a kórház területén önkormányzati tulajdonban maradt épület átalakítása a fizetős gyógyturizmus jegyében, másrészt nagyon bízunk abban, hogy végre megindulhat az a gyógyturisztikai beruházás, amelyen egy befektetői csoport már évek óta dolgozik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában