Rábaköz PRINT

2014.10.16. 11:10

Előzetesben a férfi, aki kirabolt egy kerékpárost Csorna és Farád között

A gyanú szerint a 42 éves farádi lakos falubeli társát rabolta ki a kerékpárúton, ököllel arcon is ütötte.

kisalfold.hu


A Győr Járásbíróság nyomozási bírája - az ügyészség indítványának helyt adva-, pénteken az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapi időtartamra elrendelte a Csorna és Farád közötti kerékpárúton, október 13-án éjszaka biciklivel közlekedő sértett sérelmére elkövetett rablás gyanúsítottjának előzetes letartóztatását.

A bíróság indokoltnak találta az előzetes letartóztatás elrendelését a gyanúsított szökésének, elrejtőzésének veszélyére tekintettel. A bíróság továbbá figyelemmel volt a gyanúsított személyi és lakhatási körülményeire, valamint elkövetői múltjára is, mivel korábban számos alkalommal volt már büntetve, főként vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt.

A bíróság végzésével szemben a gyanúsított és a védője fellebbezést jelentett be, így a határozat nem jogerős - tájékoztatta a kisalfold.hu-t dr. Sipőcz Lilla, a Győri Törvényszék sajtótitkára.

Előzmények:

A Csornai Rendőrkapitányság beosztottjai elfogták azt a farádi férfit, aki október 13-án 22 óra 15 perc körül a Csorna-Farád közötti kerékpárúton kirabolta egy falubeli társát.

Itt történt az eset. Fotó: rendőrség

Itt történt az eset. Fotó: rendőrség
A nyomozók megállapították, hogy a gyanúsított követte a kerékpárral közlekedő sértettet, majd hátulról az út mellett lévő árokba lökte. Az
elkövető a biciklijéről leesett férfi mellé lépett, kétszer ököllel arcon ütötte, majd letépte a nadrágja jobb oldalzsebét és ellopta onnan a pénztárcáját.

A Csornai Rendőrkapitányság a 42 éves farádi lakost őrizetbe vette és rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított
büntetőeljárást ellene, valamint kezdeményezte előzetes letartóztatását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában