Rábaköz PRINT

2014.10.16. 16:19

Együttműködést ajánl mindenkinek

Harmadik ciklusát kezdi Hámori György. Kapuvár polgármestere folyamatosságot ígér, együttműködést ajánlva minden képviselőnek.

Turbók Attila


– Mi a fontosabb a győzelemben? A személy vagy a mögötte álló párt?
– A településnagyságtól függ. Kisebb helyen fontosabb a személy, ahogy nő a település, úgy lesz meghatározóbb a párt. Kapuvár nagyságú városban még mindkettő lényeges.

– Harmadik sikerén van túl. Mi az erőssége a többi jelölttel szemben?

– Elsősorban az a kompromisszumkeresés, melynek nyomán bármilyen politikai környezetben előbbre tudtuk vinni a város ügyét. További előnynek tartom, hogy a választások után kivonjuk a pártpolitikát a döntések mögül.

Hámori György

Hámori György
– Közel nyolcvan százalékkal nyert, ám kevesebben szavaztak önre, mint négy éve...
– Idén kevesebben mentek el szavazni, mint 2010-ben, ám egy-egy politikus az évek során – bármennyire is jól-rosszul végzi munkáját – erodálódik. Olyan döntéseket is meg kell hozni, melyek a nagyobb közösségnek jók, ám egyes személyeknek kevésbé.

– A testület jó része kicserélődött. Milyen változásokat tervez ebben a helyzetben?
– Színesebb testülettel kezdjük a munkát, a Kapuvárért Egyesület nem képviselteti magát, más jutott be a szocialisták részéről és egy képviselővel több a Jobbiktól és van egy független képviselő is. Ismételten együttműködést ajánlok minden képviselőnek. Egyébként ezt minden ciklus elején megtettem.

– Emiatt változik-e a képviselő-testület munkája?
– Bár még egyeztetünk, ám valószínű, hogy az előző ciklus három bizottságát kettőre csökkentjük az ismert oktatási és egészségügyi változások miatt.

– Totóznak a városban az alpolgármester(ek) személyéről. Mi vagy ki várható ezen a téren?
– A struktúra vélhetően marad, ám az alpolgármester(ek) személyéről még folynak az egyeztetések.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!