Rábaköz PRINT

2014.10.14. 15:13

Csornán lemondott a listán mandátumot szerzett MSZP-s polgármesterjelölt

Kristófné Horváth Erzsébet közleményében olvasható, hogy "Az én céljaim nem nyerték el a csornai választók tetszését, nem kívánok élni a listán megszerzett hellyel."

kisalfold.hu

[namelink name="Kristófné Horváth Erzsébet"] MSZP-DK közös polgármesterjelöltje volt Csornán az önkormányzati választáson. A két párt közös listájáról listavezetőként jutott mandátumhoz az új összetételű csornai önkormányzatban. Kedden egy nyilatkozatot juttatott el az infoRábaköz szerkesztőségébe, amelyben lemondott mandátumáról.

A polgármesterjelöt szerkesztőségünknek is elküldte lemondását

"Tisztelt Csornai Választópolgárok!

Néhány nappal a választások után talán már ismét a megszokott medrében folynak mindennapjaink, így elérkezett az idő, hogy köszönetet mondjak Önöknek, amiért az országos átlagnál többen éltek szavazati jogukkal.

A választásokat a FIDESZ-KDNP nyerte, és én ez úton szeretnék gratulálni dr. Bónáné dr. Németh Katalin polgármesterasszonynak és a mandátumhoz jutott önkormányzati képviselőknek. Kívánom, hogy vigyék Csornát sikerre, használják ki a lehetőségét annak, hogy a kormány mögöttük áll. A kontroll nélküli hatalom nagy felelősség, sáfárkodjanak vele a csornai polgárok érdekében.

Köszönök minden szavazatot, amit polgármesterjelöltként és választókerületi jelöltekként a baloldali összefogás jelöltjeire adtak le.
Azokkal, akik megtiszteltek bizalmukkal, szeretném megosztani gondolataimat, hogy a továbbiakban miként képzelem el az önkormányzati munkát. Mivel az én céljaim: a globális gondolkodás, lokális cselekvés, sokszínű képviselőtestület, az együttműködés választók, hivatal és testület között nem nyerték el a csornai választók tetszését, nem kívánok élni a listán megszerzett hellyel. Mindig az innovatív, produktív munka híve voltam, nem kívánok egy testületben bábként asszisztálni a „folytatjuk" programmal meghirdetett központi akarathoz.

A listás helyre egy olyan fiatal személy kell, akinek van ideje az 5 év alatt az önkormányzati munka megismerésére, a politikai pályája építésére, s azt még hasznosítani, kamatoztatni tudja a jövőben városunk építésére.
Én szerettem volna a politikai csatározásokat elkerülni, de Csornán ez lehetetlen. Vállaltam a megmérettetést, vállalom annak eredményét is. Számomra ez nem valaki legyőzéséről, hanem a város jobbításáról szólt. Mottóul továbbra is Aranyt idézem:" A legnagyobb cél pedig itt e földi létben, ember lenni mindég, minden körülményben"


Így alakult Csornán a polgármesterválasztás. A mandatumát visszaadó Kristófné Horváth Erzsébet 20 százalékot szerzett.

Dr. Bónáné Dr. Németh Katalin Klára (FIDESZ-KDNP) 2781 szavazat - 68.03%
Kristófné Horváth Erzsébet (MSZP-DK) 823 szavazat - 20.13%
Nagy-Liszkai Zsuzsanna (JOBBIK) 283 szavazat 6.92%
Vági Sándor (Független jelölt) 201 szavazat - 4.92%

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!