Rábaköz PRINT

2014.10.22. 15:33

A következő öt év győztese Csorna lehet

Major András lett Csorna alpolgármestere. A város képviselő-testülete döntött így keddi, rendkívüli ülésén.

Cs. Kovács Attila

Megtartotta alakuló ülését Csorna új képviselő-testülete. Dr. Horváth Ciprián, a választási bizottság elnöke ismertette előbb az október 12-i választás helyi eredményét, majd mind a polgármester, mind a képviselők esküt tettek. [namelink name="Dr. Bónáné dr. Németh Katalin"] programismertetésében elmondta: a nagy bizalom, melyet kaptak, nagy felelősség is.

A polgármester kijelentette: olyan polgármester akar lenni, aki alázattal és emberséggel irányítja a várost. „A győztes nem mi és nem én vagyok. A győztes Csorna lehet" – tette hozzá.

Az alakuló ülés után rendkívülire váltott a képviselő-testület.

Az alakuló ülés után rendkívülire váltott a képviselő-testület.

A képviselő-testület megállapította a polgármester illetményét, havi bruttó 523.500 forintban, költségtérítését 78.525 forintban.

Rövid szünet után rendkívüli üléssel folytatták a munkát a képviselők. Ezen a város főállású alpolgármesterévé választották [namelink name="Major András"] képviselőt (Fidesz–KDNP). Illetményét havi 418.800, költségtérítését 62.820 forintban határozták meg.

A testület felállította az új bizottságokat is. A jogi és ügyrendi bizottság elnöke [namelink name="Háncs Károly"] (Fidesz–KDNP) lett, képviselő tagjai [namelink name="Póczik János"] (Fidesz–KDNP) és [namelink name="Dani Richárd"] (MSZP–DK), külsős tagjai Csaba Tímea és Végvári Szabolcs. Az ifjúsági, sport- és kulturális bizottságot [namelink name="Antal Krisztián"] (Fidesz–KDNP) vezeti, képviselőként [namelink name="Szabó Dávid"] (Fidesz–KDNP) és [namelink name="Nagy-Liszkai Zsuzsanna"] (Jobbik), külsősként Kantó Tamás és Takácsné Nagy Gabriella tevékenykedik.

A szociális és egészségügyi bizottság elnökévé Bella Rudolfot (Fidesz–KDNP), képviselő tagjává Bella Imrénét (Fidesz–KDNP) és Póczik Jánost (Fidesz–KDNP), külsős tagjává Varga Józsefet és dr. Winiczai Zoltánt választották. A gazdasági bizottság elnöke[namelink name=" Családi János"] (Fidesz–KDNP) lett, tagjai [namelink name="Szabó Dávid"] (Fidesz–KDNP), [namelink name="Horváth János Zoltánn"]é (Fidesz–KDNP), külsős tagjai Kiss Ottó és Horváth László.

A képviselők alaptiszteletdíját 77.300 forintban állapították meg, a külsős tagok az összeg 45 százalékát kapják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!