Rábaköz PRINT

2014.08.15. 12:14

Szeptember elejétől új oviba járnak a farádi gyerekek

Közel negyvenmillió forintból, vélhetően szeptember elejétől, szinte teljesen új óvodába járhatnak a farádi gyerekek. A polgármester szerint szűkös, de tartható a határidő.

Turbók Attila

Új épületszárnnyal és teljes belső átalakítással várja a farádi csemetéket szeptembertől a helyi óvoda. A közel negyvenmillió forintból átalakított-bővített intézményről szólva Szalai Zoltán elmondta, a szeptember elejei határidő szűkös, de reményeik szerint tartható.

– Nagyon oda kell tennünk magunkat, mivel a határidő ilyetén szorosságát a többletmunkák „beesése" okozta. Számos előre nem látható hibát javítottunk ki, álmennyezetet építettek. Így egy kicsit nyugtalanul nézegetem a naptárt ebben a hónapban – fogalmazott a farádi vezető. Az építők, a hivatal és az intézmény összefogásával meggyorsították a munkákat, melyekből már csak a víz- és villamos szerelvények felszerelése, valamint a festés van hátra. A szeptemberi nevelési év kezdetekor a gyermekek egy új, vizesblokkos szárnnyal találkozhatnak szeretett óvodájukban.

Az intézmény felújítása évtizedek óta napirenden volt a farádi községházán.

A farádi óvodafejlesztés része az épület homlokzatának hőszigetelése, a födém teljes felületének hő- és vízszigetelése, az épület külső nyílászá-
róinak energiamegtakarítást eredményező cseréje is. Emellett kicserélik a kazánt is és a fűtési rendszer szerelvényeit, az elektromos vízmelegítő helyett indirekt tárolóból folyik majd a meleg víz.

Szalai Zoltán: – Évtizedes tervünk válik valóra a minden igényt kielégítő átalakítással.

Szalai Zoltán: – Évtizedes tervünk válik valóra a minden igényt kielégítő átalakítással.

– A nyertes pályázatokkal olyan óvodát tudunk létrehozni, amely mindenben megfelel a mai követelményeknek és természetesen – a többletmunkák elvégzésével – hosszú távra előre szeretnénk biztosítani a jó minőségű farádi óvodai ellátást – jelentette ki a polgármester. A napokban még építés-átalakítás alatt álló intézményről elmondta, az épületét egykor a katolikus egyházközség iskola céljára építtette, melybe később költöztettek óvodát. Az intézmény felújítása évtizedek óta napirenden volt a farádi községházán, a tavalyi nyertes pályázatok szinte össznépi igényt elégítettek ki a rábaközi községben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!