Rábaköz PRINT

2014.08.08. 13:27

Önellátó: magának termesztette a vadkendert a Rábaközben

Az 54 éves osztrák férfi a marihuána termesztéséhez szükséges ismereteket az interneten szerezte.

kisalfold.hu

A rendőrség ügyeletére augusztus 7-én 8 óra 15 perckor érkezett lakossági bejelentés, hogy az egyik rábaközi településen vadkendert termesztenek.

A Csorna közeli község családi házának melléképületében tartott házkutatáskor a rendőrök 47 tő cannabist találtak, a szobából szárított növények és kábítószergyanús növényi törmelék került elő.

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu
A házban élő 54 éves osztrák férfi a kábítószer fogyasztást elismerte, a vele szemben alkalmazott drogteszt pozitív értéket mutatott. Az intézkedőknek elmondta, az Ausztriában vásárolt magokat két és fél hónappal korábban ültette el, a marihuána termesztéséhez szükséges ismereteket az interneten szerezte. A vadkendert saját felhasználásra nevelte.

A Csornai Rendőrkapitányság az osztrák állampolgár ellen kábítószer termesztés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást. A lefoglalt növények hatóanyagtartalmát vegyészszakértő vizsgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!