Rábaköz PRINT

2014.08.05. 11:46

A leglátogatottabb hely lett a Toldi utcai park

A Vilmos Park kft. munkatársai, illetve a közmunkások feladata a játszóterek rendben tartása.

Cs. Kovács Attila - Kisalföld napilap


„Undorító és egyben felháborító, ami Csornán, a Toldi utcai új játszótéren van. Rengeteg cigicsikk, szemét. Miért nincs felelős, aki ellenőrzi? Vagy a rendőrség figyelje, hogy kik randalíroznak ott" – írta olvasónk.

A csornai önkormányzat a premontrei renddel együttműködve építtetett négy új játszóteret a városban. A beruházás közel 15 millió forintba került, a LEADER-pályázat támogatta. A Toldi utcában, az úgynevezett KRESZ-park területén is kialakítottak egyet.

A játszótér hamar népszerű lett a helyiek körében. A település távolabbi pontjairól is sokan járnak oda. Pihenőpadokat, asztalokat is helyeztetett ki a városháza.

Varga Szabina és gyermekei, Gergő és Regina szívesen töltik az időt a Toldi utcai játszótéren. Randalírozókkal nem találkoztak, de azt néha látják, sok a szemét a parkban.

Varga Szabina és gyermekei, Gergő és Regina szívesen töltik az időt a Toldi utcai játszótéren. Randalírozókkal nem találkoztak, de azt néha látják, sok a szemét a parkban.

Dr. Kocsis Ottó, a Vilmos Park kft. ügyvezetője érdeklődésünkre kifejtette: az önkormányzathoz még nem érkezett ilyen, az üzenetben megfogalmazott panasz.

– Tény, hogy a város leglátogatottabb játszótere lett a Toldi utcai – fogalmazott dr. Kocsis Ottó. – Ennek megfelelően is tartjuk rendben. A közmunkások minden munkanap reggelén ott kezdenek és eltakarítják a szemetet. Sajnos az igaz, hogy gyakran találkoznak nem oda illő dolgokkal. Nem a gyerekekkel van persze baj. Sokan piknikhelyként használják a parkot, ami nem is probléma.

Ám az már igen, hogy a hulladékot elszórják, otthagyják maguk után. Sok gondot okoznak azok a fiatalok is, akik esténként a játszótéren gyűlnek össze. Utánuk marad a rengeteg cigarettacsikk, sörösdoboz, egyéb hulladék. Igyekszünk a rendet és a tisztaságot megőrizni, fenntartani, de arra nincs lehetőségünk, hogy állandó felügyeletet vagy személyzetet foglalkoztassunk a téren.

Az ügyvezető igazgató hozzátette: a játszótér is közös érték, vigyázni kell rá és használni a kihelyezett szemétgyűjtőket. Ha olyan magatartással találkoznak a játszótereken, melyek joggal váltanak ki felháborodást, értesítsék akár a rendőrséget is. Dr. Kocsis Ottó megjegyezte: a napokban az Erzsébet királyné utcai játszótéren történt rongálás, körülbelül ötvenezer forintos kárt okoztak ismeretlenek.

A Toldi utcában – ottjártunkkor – nem tapasztaltunk szemetet vagy hulladékot. Még a nyilvános illemhely is nyitva volt és tiszta.
Varga Szabina gyermekeivel rendszeresen tölti az időt a KRESZ-parkban.
– Randalírozókkal mi még nem találkoztunk, igaz, napközben jövünk ki. Azok, akik nem a játszótérhez illően viselkednek, nyilván csak este jelennek meg. Utánuk aztán tényleg marad szemét, volt, hogy a kukákban el sem fért. Sörösdobozok, energiaitalos dobozok, ételmaradék a jellemző. Cigarettacsikk is van bőven. A sok játék egyébként ideális a gyerekeknek, nagyon hiányzott már a városnak – jegyezte meg az édesanya.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!