Rábaköz PRINT

2014.07.07. 18:19

Kamion égett a 86-oson - Hajnalig tartott a teljes útzár - fotók

Hajnalig tartott a baleset miatti teljes útzár a 86-oson, Páli és Szil között. Egy lengyel és egy horvát kamion ütközött össze hétfőn.

kisalfold.hu


Kedd, 09. 00 - Vége a teljes útzárnak a 86-oson

Hajnalig tartott a baleset miatti teljes útzár a 86-oson, Páli és Szil között - közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője kedden reggel.

Kocsis Tünde alezredes elmondta: a hétfő délután történt szerencsétlenség helyszínén három óra után ért véget a műszaki mentés; ekkor indulhatott újra a szakaszon az addig Kapuvár felé terelt forgalom.

Hétfőn írtuk:

19.15 - Kempingszékek és ventillátorok égtek a kamionban

Nem sokkal délután három óra után egy könnyű és egy súlyos sérüléssel, ám nagy anyagi kárral járó karambol történt a 86-os főút Páli és Szil közti szakaszán. Az elsődleges információk szerint egy lengyel kamion haladt Szombathely felé, amikor egyelőre ismeretlen okból áttért a szembe jövő sávba, ahol egy horvát kamionnal ütközött.

A két szerelvény egymás oldalát húzta végig, majd a lengyel az út széli árokba csúszott. Ezt követően - szintén ismeretlen okból - a lengyel kamion kigyulladt és a helyszínre érkező tűzoltók erőfeszítései ellenére szinte a vasszerkezetig leégett. A kiégett kamionban kempingszékek és ventillátorok estek a lángok martalékául.

A baleset során a papírt, írószert szállító kamion raktere teljesen tönkrement, a szállítmány az úttestre ömlött. A lengyel kamion vezetőjét lábtöréssel, kollégáját könnyebb sérülésekkel szállították a mentők kórházba. A műszaki mentés miatt még ezt követően is órákig állhat a főút forgalma.

Kamion égett a 86-oson - Súlyos baleset Szil és Páli között - fotók: Turbók Attila

Fotó: Tudósító

Fotó: Tudósító

16.34 - Két kamion ütközött a 86-os út 134-es kilométerénél, Szil és Páli között. Az egyik kamion kigyulladt, jelenleg is teljes terjedelmében ég, a tűz átterjedt az út menti lábon álló gabonára is.A balesetben két ember sérült meg, a járművekben már senki sem tartózkodik. A helyszínre csornai, kapuvári, pápai és sárvári tűzoltókat riasztottak, de úton van a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett - közölte a katasztrófavédelem.

Az utat teljes szélességében lezárták. Úgy tudjuk, több óráig tart majd a korlátozás.

A helyszínre több település önkéntes tűzoltói is kiérkeztek.

16. 19 - Tudósítónk elmondása alapján a baleset helyszínén tűz is keletkezett. A füstöt több tíz kilométerről is látni lehet.

További részletek hamarosan.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!