Rábaköz PRINT

2014.07.28. 17:44

Forgalomkorlátozó táblát nem engedélyezhetnek

A nagy forgalomra, a szálló porra és a nehéz gépjárművek értékrontó hatására panaszkodik Bogyoszlón az Arany János utca egyik lakója. A falu vezetése a közösséget képviselve betartatja a szabályokat, az érintett vállalkozó a munkáját végzi.

Turbók Attila


– A családom számára tavaly ősszel kezdődött az a kálvária, mely miatt végül – az ombudsman és a győri bíróság mellett – a Kisalföldhöz fordultam – kezdte a bogyoszlói Szabó Gyula. Az Arany János utcai lakos nehezményezi, hogy a véleménye szerint amúgy is rossz állapotú úton a háza előtt járnak el nehéz gépek, traktorok, felverve a port és megrepedeztetve a családi ház falát.

– Sem szellőztetni, sem teregetni nem tudunk az udvaron, mert a ruhák, a lakás tele lesz a gépek által felvert porral – mondta a bogyoszlói férfi. Kiemelte, volt, hogy több mint 20 körbálát szállító járművel közlekedtek az utcában, a lakó szerint a házán keletkezett repedéseket ezen szerelvények okozták. Maga az út önkormányzati tulajdonban van, ám Szabó Gyula szerint nem erre a forgalomra tervezték.

Szabó Gyula – A házam értéke is csökken a traktorok forgalmától.

Szabó Gyula – A házam értéke is csökken a traktorok forgalmától.
– Ügyemben már az ombudsmanhoz fordultam és a megyei bíróságon is segítséget kértem, mert helyben nem jutottam dűlőre – mondta Szabó Gyula. Véleménye szerint az utca többi lakója is hasonló álláspontot képvisel, bár ő sem velük, sem a galibát okozó vállalkozóval nem egyeztetett.

– Nem új keletű a Szabó Gyula-féle ügy, az említett vállalkozó állattartási tevékenysége miatt Sopronnémetibe telepítette gazdaságát, ahonnan nemrég érkezett vissza – mondta a Kisalföldnek Varga Tamás polgármester. Kijelentette, a helyi lakos súlykorlátozó táblát is kért az utca elejére, ám a községháza – tekintettel, hogy többeknek van mezőgazdasági gépük – e kérést nem teljesítette.

– Az érintett vállalkozó amúgy szabályosan működtetett telephelyére bejárást kell biztosítani, ennek korlátozását az önkormányzat sem engedélyezheti – tette hozzá Varga Tamás. A bogyoszlói polgármester elmondta, a községháza közvetített volna a felek között, de az érdekelt lakó nem jelent meg a hivatalban.

A gazdák munkájukhoz használják egész éven át a Rábaköz mezőgazdasági, állami vagy akár önkormányzati útjait.

A gazdák munkájukhoz használják egész éven át a Rábaköz mezőgazdasági, állami vagy akár önkormányzati útjait.
Lapunk megkérdezte az egyik érintett vállalkozót, Mészáros Szabolcsot az ügy kapcsán. – Hangsúlyozandó, hogy egyik, mert az említett önkormányzati utat rajtunk kívül minden helyi gazdálkodó használja – fogalmazott a bogyoszlói gazda. Megjegyezte, sosem zárkóztak el attól, hogy a helyieket bármilyen formában segítsék, az Arany János utca több lakójával is egyeztettek a felmerült panaszok okán.

– Az egész család, valamint több helybéli is a mezőgazdasági vállalkozásban dolgozik, ahol még külső munkatársakat is foglalkoztatunk – mondta lapunknak Mészáros Szabolcs. Napjainkban Bogyoszlón éppen szénatárolót építenek, melyhez az építőanyagot gépekkel szállítják oda, az önkormányzat útjait is felhasználva.

– Mindezek ellenére úgy vélem, még aratáskor sem volt akkora forgalom az említett utcában, mely ilyen mérvű ellenérzéseket szülhetne bárki ré-
széről. Ismétlem, a helyi és környékbeli gazdák munkájukhoz használják egész éven át a Rábaköz mezőgazdasági, állami vagy akár önkormányzati útjait. Talán erről is szól a vidéki élet – jegyezte meg a bogyoszlói vállalkozó.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!