Rábaköz PRINT

2014.07.22. 17:39

Elfogyott a türelem, indul a végrehajtás

Tízmilliós lakossági kintlévősége van az önkormányzati tulajdonú távfűtő cégnek Kapuváron. A tetemes összeget 10–15 magánszemély ˝hozta össze˝, ellenük most végrehajtási eljárás is indulhat.

Turbók Attila


Közel tízmillió forintra rúg a Kapuvári Hőszolgáltató Kft. kintlévősége. A valamivel több mint 70 millió forintos éves bevételű önkormányzati cég vezetése – megelégelvén az elmúlt évek „kesztyűs kéz" politikáját – most a renitens nem fizetőkkel szemben a végrehajtással is élhet. A tartozóknak egy személyre szabott ajánlattal is előállt a cég a hátralékaik rendezésére. Van néhány adós, aki erre a megoldásra is fittyet hány, ellenük végrehajtási eljárást indít a fűtő cég. Ezt ingatlanra, bérre vagy egyéb juttatásra is ráterhelhetik.

– Két-három magáncég kezében is volt az utóbbi évtizedekben a kapuvári távfűtési rendszer üzemeltetése, mire a városháza 2009-ben önkormányzati tulajdonú céget alapított a távhő rendezésére – kezdte a történetet Pászli Tibor, az önkormányzati cég ügyvezetője. Kiemelte: a kft. nulláról indult, tehát a 2009-es kezdéskor nem volt felhalmozott lakossági (és intézményi) tartozása.

– A napjainkra már 10 milliósra növekedett adósságot 10–15 helyi lakos halmozta fel az elmúlt években – tette hozzá az ügyvezető. A rendszeres nem fizetők ügyét Hámori György polgármester a cég éves beszámolójakor rendszeresen szóvá tette, ám a többszöri kérés ellenére sem sikerült idáig eredményt elérni az ügyben. Most az önkormányzat kft.-je behajtó cég segítségét kérte, melynek több adóssal is sikerült megegyeznie.

– Sajnos a „megmaradt" 10–15 lakossal már így sem lehetett dűlőre jutni. Így más módszerhez kell folyamodnunk, hiszen ekkora tartozás már a szolgáltatás minőségét is befolyásolhatja, így a rendes fizetők innák meg a levét – mondta az ügyvezető. A cég jogászával, dr. Horváth Gyulával egy kamatmentes, személyre szabott ajánlattal állt elő az önkormányzat cége, melyet minden adósnak elküldtek.

– Aki megjelenik nálunk, azzal biztosan meg tudunk egyezni, ám aki ezt is elmulasztja (pénteken lejár a határ- idő!), annak a fizetésére, in-
gatlanára vagy egyéb vagyonára terheltetjük a tartozást – jelentette ki Pászli Tibor. Úgy véli, szigorú intézkedésük a közösség érdekében történt, figyelembe véve az adós érdekeit is. Dr. Horváth Gyula kijelentette: a pénteki határidő lejárta után nincs több értesítő és kedvezmény.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!