Rábaköz PRINT

2014.07.29. 17:35

Az örökséget vállalják Horváth Ferenc fiai

Emlékfocitornát rendeztek a hétvégén Bágyogszováton. Olyan ember előtt tisztelegnek évről évre, aki büszkén vallotta magát bágyogszovátinak és segítette szülőfaluját.

Cs. Kovács Attila


Nyolcadik alkalommal rendezték meg Bágyogszováton a Horváth Ferenc Labdarúgó Emléktornát. A faluból származó üzletemberről, az Alcufer cégcsoport alapítójáról emlékeznek meg minden évben ily módon a helybeliek. Családja, fiai édesapjuk nyomdokain haladnak.

A hétvégi tornán először Bágyogszovát csapata lépett pályára a Gyirmót FC-Győr U21-es csapatával, majd a Gyirmót FC-Győr játszott az MTE 1904-gyel.

Horváth Ferencre a mérkőzések között Ézsely Szaniszló, a helyi sportegyesület elnöke és Horváth László polgármester emlékezett. Az eseményen rendszeresen részt vesznek Horváth Ferenc fiai is. Őket a falu 2011-ben díszpolgári címmel tüntette ki. A család községet támogató tevékenységét ismerték el.

Nyolcadik alkalommal rendezték meg Bágyogszováton a Horváth Ferenc Labdarúgó Emléktornát. A fotón a bágyogszováti egyesület focistái.

Nyolcadik alkalommal rendezték meg Bágyogszováton a Horváth Ferenc Labdarúgó Emléktornát. A fotón a bágyogszováti egyesület focistái.
– Már sajnos kilenc éve nincs közöttünk édesapánk és mi mindig jó érzéssel érkezünk szülőfalunkba, az emléktornára – fogalmazott a Kisalföldnek Horváth Ernő és Horváth Ferenc. – Köszönet jár az önkormányzatnak és a sportegyesületnek, minden résztvevőnek, segítőnek, hogy közösen emlékeznek édesapánkra, aki életében mindig is büszkén vallotta magát bágyogszovátinak. Külön köszönetünket fejezzük ki Takács Csaba volt és Horváth László jelenlegi polgármester uraknak, valamint Boros József leköszönő és Ézsely Szaniszló megválasztott egyesületi elnököknek, valamint Kálmán Bertalan barátunknak.

A testvérek hozzátették: mindketten Bágyogszováton kezdték tanulmányaikat, igaz, rövid ideig jártak a helyi iskolába. Ám, miután Győrbe kerültek, sem szakadtak el a községtől. Gyakran látogatták nagyszüleiket, a sok rokonnal, baráttal, ismerőssel ma is tartják a kapcsolatot.

– A becsületet, tisztességet, a mások iránti tiszteletet és a kiváló kapcsolatteremtő képességet apánk is a Rábaközből, Bágyogszovátról merítette. Mi is ennek szellemében próbálunk építkezni, hisz ezt az örökséget büszkén vállaljuk. Édesapánk példáját követve lehetőségeinkhez képest próbálunk mi is segíteni úgy az önkormányzatnak, mint a sportegyesületnek. A sportos és kulturális események mind közel állnak hozzánk, ezért is nagy öröm, ha meghívást kapunk egy labdarúgótornára vagy a rábaközi dal és tánc hagyományait őrző rendezvényre éppúgy, mint a híres bágyogszováti káposztafesztiválra. A Horváth Ferenc-emléktorna kiváló szórakozást nyújtott most is a közönségnek. Amennyiben a jövőben is megrendezik, úgy édesanyánk és mi is örömmel jövünk haza, Bágyogszovátra – jegyezték meg a Horváth testvérek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!