Rábaköz PRINT

2014.07.23. 19:56

A vízi sportok kedvelőit várják

Közel harmincmillió forintból a vízi sportok szerelmeseinek szóló beruházást adtak át a minap Sopronnémetiben.

Turbók Attila


A polgármester szerint csak új ötletekkel lehet helybe vonzani a turistákat és megmozdítani a község lakosságát. A falu több pályázati pénzt mozgat meg, mint a helyi költségvetés.

Több mint huszonkilencmillió forintos pályázati forrásból, valamint némi saját erő hozzáadásával nemrég készült el a sopronnémeti kenukikötőhöz a pihenőhely. A beruházás összköltsége meghaladta a 30 millió forintot, ám Bognár Sándor polgármester büszke a község új épületegyüttesére, hiszen mint lapunknak kijelentette, ezzel is új lehetőséget kínálnak a lakosságnak, illetve az ide érkező turistáknak. – A pihenőhely, a szociális és közösségi helyiségek nemcsak a vízi turizmusnak, hanem a helyi rendezvényeknek is helyszínei lehetnek – fogalmazott a sopronnémeti polgármester.

Új csónakkikötő – Bognár Sándor ötödik ciklusában kormányozza sopronnémeti hajóját.

Új csónakkikötő – Bognár Sándor ötödik ciklusában kormányozza sopronnémeti hajóját.
Bognár Sándor októberben a hatodik ciklusát kezdi megválasztása esetén. Sopronnémeti kis falu, kis lehetőségekkel, ám lenne még tennivaló. – Úgy gondolom, egyedülálló beruházásunk után további hasonló követné – tette hozzá a polgármester. Az érdeklődők hamarosan igénybe vehetik a most kialakítandó konditermet, a jövőben pedig több évtizedes vágyukat szeretnék megvalósítani egy négysávos tekepályával.

A polgármester elmondta, csak tavaly több mint 40 millió forint pályázati, fejlesztési forrás érkezett a faluba, mely több, mint a község egyéves költségvetése (38 millió). Ezt a tendenciát a következő pályázati ciklusban is szeretnék folytatni, augusztusban pedig kezdődhet a Kapuvár vezette konzorcium által tervezett buszöblös építkezés. Ugyancsak pályázatból újítják fel a helyi emlékparkot, e munka már befejeződött, a pihenőpadok kihelyezése van hátra.

Bognár Sándor elmondta, sikeres pályázataiknak és a hitelfelvétel nélküli működésnek köszönhetően ugyancsak a jövő hónapban kezdik a Hunyadi utcai járdák felújítását. A község közösségi életének további javulását remélik a sportegyesület pályázaton nyert kisbuszától, a jármű az ősz elején érkezik a községbe.

– Nagy reményeket fűzünk a majdan elkészülő M86-os közeli pihenőjének megépítéséhez, mely jótékony hatással lehet a helyi munkalehetőségekre, az iparűzési adóbevételekre is – fogalmazott jövőbeni elképzeléseiről Bognár Sándor polgármester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!