Rábaköz PRINT

2014.05.05. 18:42

Zumba és teke az egészségért

A helyiek egészségét védő, a betegségeket megelőző, az egészséges életmódra nevelő rendezvénysorozatra kapott támogatást Zsebeháza. Kilenc hónapon keresztül szerveznek előadásokat, sportos programokat.

Cs. Kovács Attila


Nagy Gáborné, Zsebeháza polgármestere elmondta: valamivel több mint hatmillió forintos támogatást nyertek pályázaton. Ennek keretében készült el például a falu egészségterve. Népszerű a helyiek körében a heti zumbafoglalkozás. Rendeztek sportversenyeket, például háromfordulós tekebajnokságot. Szanyba járnak gurítani a zsebeházaiak, alkalmanként közel harmincan.

– Hallhattunk előadást a dohányzás ártalmairól és hamarosan az egészséges táplálkozással foglalkozunk – tájékoztatott Nagy Gáborné. – Rendszeresen tartunk klubfoglalkozásokat, vendégünk volt például orvos, gyógytornász, önvédelemmel foglalkozó szakember. Kerékpártúrát szerveztünk Rábasebesre, ahol medvehagymát szedtünk és lesz még egy bakonyi gyalogtúránk is.

Népszerű a zsebeházaiak körében a teke, egy-egy alkalommal közel harmincan utaznak Szanyba gurítani.

Népszerű a zsebeházaiak körében a teke, egy-egy alkalommal közel harmincan utaznak Szanyba gurítani.
A polgármester hozzátette: népszerű volt egészségügyi állapotfelmérő rendezvényük. Ősszel például ötvenen vettek ezen részt, ami tekintve, hogy a község lélekszáma nem éri el a száznegyvenet, jó arány.

– A pályázati pénzt igyekeztünk hasznosan felhasználni. Eddigi programjaink látogatottak voltak és talán sikerült felhívnunk a figyelmet egészségünk védelmének fontosságára – jegyezte meg Nagy Gáborné.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!