Rábaköz PRINT

2014.05.07. 20:58

Hatvanezer forint egy vonulás

Kapuváron a Szent Flórián-napi ünnepségen tegnap Kovács Tibor mórichidai vállalkozót tiszteletbeli tűzoltóvá avatták. A megyei igazgató szerint a megelőzési tevékenységük miatt kevesebb a vonulások száma. Egy ilyen átlagosan hatvanezer forintba kerül.

Turbók Attila


Fennállása 140 éves évfordulóját ünnepli a kapuvári hivatásos tűzoltóság. A jubileum kapcsán a rábaközi kisvárosban a katasztrófavédelem Szent Flórián-napi ünnepségén Sallai Péter ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató kiemelte: a rábaköziek közösségi elkötelezettségét bizonyítja, hogy nem sokkal az első, a soproni tűzoltóság 1867-es megalakulása után Kapuváron is gyökeret vert az értékmentő szellemiség.

– Jól dokumentált történetet olvashatunk a kapuváriakról helytörténeti kiadványunkban, ez adta az alkalmat az idei Szent Flórián-nap megtartásához – jelentette ki a katasztrófavédelem megyei vezetője.

A tegnapi ünnepségen a megyei (439 fős) állomány több mint tizede, 52 tűzoltó kapott elismerést. Kovács Tibor mórichidai vállalkozót segítőkészsége okán pedig tiszteletbeli tűzoltóvá avatták. Sallai Péter beszédében is kiemelte a megelőzés fontosságát. Mint mondta, ennek
köszönhető, hogy például a rábaközi tűzoltók feleannyit vonulnak, mint évekkel ezelőtt.

– Egy-egy vonulásunk átlagos költsége 60 ezer forint. Ebből is látható, hogy kollégáim milyen eredményesen dolgoznak munkánk nem éppen a leglátványosabb, hatósági részén – fogalmazott Sallai ezredes. Hozzátette: a jogszabályi háttér változása nyomán a tűzoltóság fiatal, vonuló állományát idősebb, tapasztalt szakemberek segítségével képzik ki.

– Így talán ennek is köszönhető, hogy napjainkban a tűzoltókat tartja a közvélemény a legmegbízhatóbb hivatás művelőinek. Ez okkal tehet büszkévé bennünket, ám nem feledjük az ezzel járó hatalmas felelősséget sem – mondta Sallai Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!