Rábaköz PRINT

2014.05.22. 15:13

Épülhet az új ravatalozó Csornán

Novemberben elkészül Csorna új ravatalozója a Szent Antal-temetőben. A Jószív kft. építi, mellette lesz a cég kirendeltsége.

Cs. Kovács Attila


Elkezdődött az új ravatalozó építése Csornán, a Szent Antal-temetőben. A Jószív kft. a sírkert déli oldalán saját kirendeltséget is kialakít. A kivitelezéssel várhatóan novemberre végeznek. Szerdán [namelink name="Turi György"] polgármester adta át a munkaterületet. A telek ugyanis még az önkormányzat birtokában van.

Akkor kerül a Jószív kft. nevére, amikor elkészül a ravatalozó. Így rendelkezik a cég és a város által kötött megállapodás. „A szertartásokat a mostani kápolnánál folyamatosan zavarja a 85-ös és 86-os főutak forgalma" – mondta Turi György.

– Az új ravatalozónál, melyet a Szent Antal utcában építenek, ilyen probléma már nem lesz. További előnye lesz még, hogy nem kedvező időjárás esetén is fedett helyen búcsúzhatnak a gyászolók.
Abdai Imre, a Jószív kft. csornai kirendeltségének vezetője hozzátette: az építési terület egy része a csornai Lakás- és Garázsfenntartó Szövetkezet tulajdonában volt. A szervezet ingatlanát átadta az önkormányzatnak, hogy megvalósulhasson a beruházás. Cserében a Jószív kft. a Vilmos parki garázsokhoz vezető utat újíttatja fel.

– Első lépésként a területről a humuszt távolítja el a kivitelező. A napokban aztán kitűzik az épületeket és megkezdik az alapásást. Cégünk azon lesz, hogy mielőbb átadhassuk az új ravatalozót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!