Kisalföld logö

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 3°C | 10°C Még több cikk.

Győr-Moson-Sopron megyei programok

Március 15-i ünnepség Győrben

Győr

Győr, Győr, 9021

Időpont:  2019. 03. 15. – 2019. 03. 15.

Az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc eseményeire és hőseire emlékező ünnepség március 15-én kezdődik koszorúzással 10 órakor Győrben, a Honvéd Ligetben.

Koszorúzási ünnepség

Időpont: 10.00 óra

Helyszín: Honvéd Liget

Ünnepi beszédet mond Borkai Zsolt, Győr Megyei Jogú Város polgármestere

Díszalegység felvonulása

Időpont: 11.00 óra

Helyszín: Városház tér, Szent István út

Díszközgyűlés

Időpont: 12.00 óra

Helyszín: Városháza, Díszterem

A Győr Megyei Jogú Város díszpolgára kitüntető címek, a Pro Urbe Győr díjak, valamint Győr Város sajtódíjainak átadása

 

A megemlékezések idején forgalmi változások lépnek érvénybe:

A győri önkormányzat szervezésében megvalósuló ünnepség miatt a rendőrség ideiglenes forgalomkorlátozást rendel el 2019. március 15-én 10.30 - 12.00 óra közötti időben Győrött, a Szent István úton a Munkácsy út és Baross híd, az Aradi vértanúk útján a Révai út és Szent István út között, valamint a Jókai úton a Révai út az Árpád út közötti szakaszán az ünnepség biztonságos lebonyolítása érdekében. A lezárt útszakaszra mindennemű jármű behajtása tilos!

A zárás jelentős mértékben érinti a helyi, regionális és országos autóbuszjáratok közlekedését is. Az 1-es és a 85-ös úton közlekedő regionális és országos autóbuszjáratok a 821-es főút - Szigethy Attila út - Zrínyi utca terelőútvonalon közlekednek, és nem érintik Győr, Eötvös park megállóhelyet.

A helyi autóbuszjáratok módosított útvonalon közlekednek, és nem érintik a Révai Miklós utca - Városháza - Aradi vértanúk útja, szökőkút - Honvéd liget - Gárdonyi Géza utca megállóhelyeket. A rendezvény napján, a terelés idejére a Belváros jobb kiszolgálása érdekében (a Honvéd liget megállóhely kiváltására) Árpád út néven ideiglenes autóbusz-megállóhely létesül.

 

A változás részletei az ÉNYKK Zrt. csatolt menetrendi értesítőjében olvashatók!

Ossza meg ismerőseivel!