Kisalföld logö

2019. 04. 18. csütörtök - Andrea, Ilma Még több cikk.

Győr-Moson-Sopron megyei programok

Filmek a Rómer Házban

Rómer Ház

Győr, Teleki László utca 21.

Időpont:  2019. 04. 14. – 2019. 04. 30.

A filmeket április 14-30. között vetítik a Rómer Házban.

Jegyár: normál: 1000 Ft / diák, nyugdíjas: 800 Ft

Vízipók-csodapók - Felújított filmváltozat - 2019.04.14. 15.00

színes, magyar animációs film, természetfilm, 72 perc
Rendező: Haui József, Szabó Szabolcs, Szombati Szabó Csaba
Író: Bálint Ágnes, Kertész György

Vízipók barátunk földi pók társaitól eltérően nem a sarokban vagy a fákon szövögeti hálóját, hanem a vízben lubickol. Csodálkozik is ezen barátja, a kicsit morgós, folyton hitetlenkedő Keresztespók. De kapcsolatuk által megérti, hogy attól, hogy valaki más, mint ő, még lehet rendes (pók). Az 1983-ban készült egészestés rajzfilm digitálisan felújítva kerül a mozikba, hogy szülők és gyermekek egy újabb generációja ismerkedhessen meg az élővizek kedves és gyakran mókás kis lakóival, miközben megtanulhatják, hogy a barátság és környezetünk védelme egyaránt fontos ahhoz, hogy bolygónk élhető hely maradjon.

Egon Schiele: A halál és a lányka - 2019.04.14. 17.00

Feliratos osztrák-luxemburgi életrajzi film, 110 perc, német nyelven, (12)
Rendező: Dieter Berner

A 20. század elején Bécs egyik legizgalmasabb művésze Egon Schiele volt. Életét és munkáit az erotika és az elmúlás alakítják, éppen ezért a maga korában festményeit olyan botrányok övezték, hogy bíróság elé is állították. Úgy gondolták, Schiele radikális festményi ronthatják Bécs társadalmi megítélését, de merészebb kollégái, mint Gustav Klimt, és a sok művészeti ügynök már akkor érzékelték kivételességét.
Két nő határozta meg munkásságát (és az életét): húga és első múzsája, Gréti, valamint a 17 éves Wally, aki kétségkívül igazi szerelme volt, és akit a Halál és a lány című híres festményével tett hallhatatlanná.

A 64-es betegnapló - 2019.04.14. 19.30


Rendező: Christoffer Boe
Dán-német misztikus thriller, krimi, 119 perc, 2018 (16)

Munkások egy lakás falának bontása során szörnyű felfedezést tesznek: egy titkos szobában háro mumifikálódott holttestre találnak. Az ügyet a Q-ügyosztály nyomozói, Carl M?rck és Assad kapják. Hamarosan rájönnek, hogy a szálak Sprog? szigetére vezetnek. A sziget hírhedt kórházában egykor nőket sterilizáltak, gyakran erőszakkal. Az egykori rémségek azonban nemcsak a három holttesttel vannak összefüggésben, a nyomozás további sötét titkokra is fényt derít. M?rck és Assad az egyik legnagyobb kihívásukkal néznek szembe, amikor az ügy végére próbálnak járni.
A 64-es betegnapló Jussi Adler-Olsen világhírű bestsellerének adaptációja. A film a Magyarországon is nagy sikerrel bemutatott Nyomtalanul, Fácángyilkosok és Palackposta után a dán író Q-ügyosztály szériájának negyedik moziadaptációja,

Mindenki tudja - 2019.04.18. 17.00

Spanyol-francia-olasz , misztikus dráma, 132 perc, 2018 (16)
Rendező: Asghar Farhadi
Egy romantikus vígjáték, szerelemről, barátságról és bátorságról. Agnes kitűnő séf, imádja a
munkáját, boldog párkapcsolatban él, és van egy barátja, akire mindig számíthat. Minden csodásan
alakul az életében, azonban hirtelen minden megváltozik. Ugyanazon a napon elveszíti az állását,
szerelme kiadja az útját. Kis idő elteltével barátjától kap lehetőséget, hogy társtulajdonosként
beszálljon egy újonnan nyíló étterembe, ami jó alkalomnak ígérkezik, hogy rendbe tehesse darabokra
hullott életét. Ehhez azonban mindent kockára kell tennie...

Gettó Balboa - 2019.04.18. 19.45

Magyar dokumentumfilm, 90 perc, 2018
Rendező: Bogdán Árpád

Szabó Zoli (21) 6 éve bokszol Sipos Misi (60) felügyelete alatt. Misi egykor a kerület alvilágának meghatározó figurája volt. 10 éve azonban egy rivális maffiózó rálőtt Misire, aki az eset után megtért és maga mögött hagyta a bűnöző életet. Azóta a kerület kamasz gyerekeivel foglalkozik: boxolni tanítja őket. Zoli apjával, mostoha-anyjával, kishúgával és menyasszonyával él egyszobás lakásukban. Ablakukból a kerület egyik leghírhedtebb utcájára látni rá. Tehetséges, de képtelen saját erőből átlépni az árnyékán, Misi barátsága és segítsége kell ahhoz, hogy visszatérjen a sporthoz.
A film a kilátástalanságtól a profi box világáig követi a két főszereplőt. Egy inspiráló mai történet a lehetőségekről, kitartásról, fontos döntésekről és a kitörésről.

A Magyar Film Napja a Rómer Házban:
Egy nap - 2018.04.30. 17.00

Magyar játékfilm, 99 perc, 2018 (12)
Rendező: Szilágyi Zsófia

Anna 40 körül van. Rohan. Van három gyereke, férje, munkája, anyagi szorongása. A pénzük fillérre, a napjaik percekre vannak beosztva. Anna odaér, megígér, elintéz, elhoz, fejben tart, órát tart. Anna nem éri utol a férjét. Szeretne beszélni vele. Úgy érzi, muszáj lenne. Úgy érzi, elveszti őt. És úgy érzi, nem térhet ki a mindig soron következő feladat elől. A hétköznapi, a masszívan monoton ütközik a törékennyel, a nem ismételhetővel.

A Magyar Film Napja a Rómer Házban:
Rossz versek! - 2019.04.30. 19.00

magyar vígjáték, 97 perc, 2018 (12)
Vendégünk: Reisz Gábor, a film rendezője és egyik főszereplője

A Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan alkotóinak legújabb filmje!
A 33 éves Merthner Tamás magánélete romokban, mert párizsi ösztöndíját töltő barátnője, Anna éppen most szakított vele. Tamás önsajnálatában, a múltjában kezdi keresni a választ arra, hogy a szerelem valóban csak akkor létezik-e, amikor már gyakorlatilag nincs. Magánéleti problémáinak feldolgozása mellett, Tamás emlékeiből ébred rá a mai társadalom elveszettségére is, ezúton kapunk egy rendkívül szubjektív képet Magyarország jelenéről.

Ossza meg ismerőseivel!