Kisalföld logö

2019. 07. 24. szerda - Kinga, Kincső 19°C | 32°C Még több cikk.

Győr-Moson-Sopron megyei programok

Agora Zenei Esték, filmvetítések

Győr

Győr, Győr, 9021

Időpont:  2019. 05. 17. – 2019. 08. 23.

Agora Zenei Esték július péntekjein - INGYENES SZABADTÉRI KONCERTSOROZAT

Tatabánya, Zenepavilon (rossz idő esetén A Vértes Agorája, Nagyterem)

2019. július 26., 19:00 - SZÁZAN FÚJJÁK... - FÚVÓS KÖNNYŰZENE

Tatabánya Város Fúvószenekara, a Komáromi Egressy Fúvószenekar és Pápa Város Fúvószenekara közös koncertje
Közreműködnek: Ress Hajnalka és Solti Ádám - színművészek, énekesek
Vezényel: Szabó Ferenc és Szicsó István

A megalakulásának 45. évfordulóját ünneplő fúvószenekar jubileumi koncertre hívja a zenekarokat, így a Százan fújják... jóval túllépi a címben jelzett számot, megközelítőleg 160 zenész játszik közös programot együtt, egy időben. Előtte a zeneiskolák ifjú fúvósai köszöntik a jubiláló tatabányai fúvószenekart.
Tatabánya Város Fúvószenekara 1974-ben alakult Magyar József és Kossela Béla vezetésével. A kezdetben ifjúsági zenekarként működő együttes adta a helyi bányász fúvószenekar utánpótlását.1992 óta a zenekar szakmai munkáját Pauer László és Szabó Ferenc karmesterek, 2017-től Szabó Ferenc és Szicsó István
irányítják. Tatabánya kulturális életében betöltött kiemelkedő szerepe miatt a város Közgyűlése 1995-ben a "Városi" címet adományozta az együttesnek, míg 1999-ben a szakmai munka elismeréseként Ezüst Turul díjat kapott a fúvószenekar.
Az együttes eddig három ízben kapta meg a Magyar Fúvószenekari Szövetségtől a "Fesztivál Fúvószenekar" címet. Magas színvonalú szakmai munkáját igazolja, hogy 2012-ben átvehette a Hidas Frigyes-díjat. A zenekar vezető karmestere és művészeti vezetője Szabó Ferenc, aki a Magyar Fúvószenei és Majorett Szövetség elnöke.

NYÁRESTI FILMEK 

Ossza meg ismerőseivel!