Kisalföld logö

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Kapuvár - Új híd és kerékpárutak: még tanulják az új közlekedési rendet


Kétszázmillióba került a kapuvári belváros mostani fejlesztése: újabb híd épült, több közlekedési lámpa segíti a kerékpárosokat. A helyiek szokatlannak tartják az új közlekedési rendet.
A kapuvári belváros átépítése, műszaki átadása nyomán az autósok és a kerékpárosok számos új közlekedési lámpával, úttal és egyéb jelzéssel találkozhatnak. A közlekedők- nek szokatlanok az új szabályok, többször csak a szerencsén múlt, hogy nem történt baleset.

– Befejeződött több mint 300 méter kerékpárút és egy kerékpároshíd építése Kapuváron. Csaknem 200 millió forintból biztonságosabbá vált a belvárosi közlekedés – jelentette ki Hámori György polgármester.
Bár egyre többen járnak kerékpárral, a bicikliutak hossza nem nőtt, elmaradt a Fő téri és több közeli csomópont korszerűsítése is. A napokban befejezett munka során elkülönítették egymástól a járdát és a kerékpárutat, így a biciklisek és a gyalogosok nem zavarják egymást. A közelmúltban elkészült 330 méter kerékpárút és 9 új csomópont. Megépítettek két, átépítettek hét zebrát. A Kis-Rába folyó felett egy új, 22,5 méter hosszú, 2,6 méter széles kerékpároshíd épült.
 
Új kerékpároshíd is készült -  A biciklisek gyorsan használatba vették.
Új kerékpároshíd is készült – A biciklisek gyorsan használatba vették.A közútkezelő két közlekedési lámpás csomópontot is kialakított a belvárosban, így már három helyen szabályozzák lámpák az átkelést a 85-ös főút belvárosi szakaszán. Ezek három hónapig próbaüzemben működnek. Ennek tapasztalatait felhasználva programozzák újra azokat.

Az új kereszteződések egyelőre gondot okoznak a megszokásból közlekedő autósoknak és kerékpárosoknak. Utóbbiak a Váti-tó menti lámpákat hagyják rendre figyelmen kívül, az autósok pedig a belvárosi, jobbra kanyarodást szabályzó lámpákra nem figyelnek.

– Az új lámpák ha csak egy balesetet előznek meg, már megérte felszerelni őket – jegyezte meg Gerencsér József. A naponta autózó kapuvári férfi hozzátette, autóstársainak is meg kell tanulniuk az új közlekedési rendet.
 – Jó gondolat volt a bicikli- utak belvárosi összekötése,
a lámpák összehangolására azonban nagyobb figyelmet kell majd fordítani, bár a közlekedési morált így is erősítik – mondta lapunknak egy másik helybéli, Rózsa Szilvia.

A beruházás nyomán megszépült a Rába-palota környéke is, az itteni vélemények szerint kinyílt a tér. Hámori Györgytől megtudtuk, a város saját forrásból jövőre a Széchenyi utca elején folytatja a korszerűsítést.


 

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább olvasom