Kisalföld logö

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -6°C | 1°C Még több cikk.

Presztízs-díj már kilencedszer

A vállalkozók és a vállalkozások bensőséges, mégis sokak számára fontos ünnepévé vált kilenc év alatt a Kisalföldi Presztízs Gála.

A látványos díjátadót idén november 25-én tartják. Az előkészületekről és a még nyitott pályázati lehetőségről a díj ötletadóját, Szammer Istvánt, a Lapcom kft. ügyvezetőjét kérdeztük.

– Kilenc éve „magyarosított" egy angliai ötletet, ebből lett a Kisalföldi Presztízs Díj. Miként látja, az alapítási szándék valóra vált?

– Akkor azt fogalmaztuk meg az alapítókkal együtt, hogy a helyi piacon érdekelt vállalkozások számára teremtsünk megmérettetési lehetőséget. Méltó vállalkozásoknak tudtunk a Kisalföldben lehetőséget adni arra, hogy még jobban bemutassák magukat a közönségnek, a piacnak és természetesen olvasóinknak.

Szammer István
Szammer István


Szammer István szerint a Presztízs-díj egyfajta versenyt jelentett és jelent ma is, hiszen bár a jelentkezési feltételek változtak, de aki ezt a díjat szeretné elnyerni, annak fel kell vállalnia saját eredményeit.

– Már az első díj odaítélésénél azt szerettük volna, ha valós sikerek, valós eredmények alapján kaphatják meg ezt az elismerést a jelentkezők.
Ezért vontunk be az elbírálásba széles körű csapatot – a Széchenyi István Egyetem szakértőitől a megyei kamara munkatársain keresztül az alapító nagyvállalatok gazdasági vezetőiig. A tervünk és a számításunk bevált.

– A díj és az általa a közösségekhez, a közönséghez, ha úgy tetszik, az emberekhez eljuttatott üzenet változott-e a kilenc év alatt, vagy sikerült olyan alapokat lehelyezni, melyek kiállták az idő próbáját?


– Ez egy regionális díj, melyre pályázni kell, és a pályamunkák szakmai bírálat alá esnek. Legfőképpen talán az alapossága különbözteti meg a díjat a többitől. És az üzenete is ehhez kapcsolódik: aki értéket teremt, legyen az munkahely, új termék, új gondolat, vagy a közösséget szolgálja a társadalmi felelősségvállalással, az bizony elismerésre méltó.

– Miként látja, a zsűri, a Széchenyi István Egyetem szakemberei, valamint a megyei kamara munkatársai, illetve az ő véleményükre építve az alapító kurátorok jó döntéseket hoztak eddig?

– Azt tartom a legfontosabbnak, hogy valóban úgy válasszuk ki a legjobbakat, hogy azok például állíthatók legyenek a többi vállalkozás számára, mert olyan pluszt adnak, amire érdemes odafigyelni. Eddig ez túlnyomórészt sikerült, vagyis a díjazottak kiállták az idő próbáját. Sőt, ma már ők azok, akik további elismerésre méltó vállalkozásokat ajánlanak a díjra, és támogatják is a Presztízs Társasággal a díj jövőbeli erejét.

Látványos és érdekes: A Presztízs-díj átadó gálája a kellemes időtöltés, a jó műsor, a méltó vállalkozók és vállalkozások társasági eseménye volt mindig.
Látványos és érdekes: A Presztízs-díj átadó gálája a kellemes időtöltés, a jó műsor, a méltó vállalkozók és vállalkozások társasági eseménye volt mindig.

– Azt mondja, jelölnek is? Ezek szerint idén is lehet jelölni a díjra? Ez változás a kezdetekhez képest.

– Az első Presztízs-díjakra csak jelentkezni lehetett. Az alapító kurátorok azonban hamar szembetalálták magukat a Magyarországon még erősen jelen lévő szemlélettel, a gazdaságban is fellelhető szemérmességgel. Sok érdemes vállalkozó egyszerűen önmagát nem akarta megmutatni. Pedig tudjuk, a jó bornak is... Ám számos barát, ismerős, üzlettárs tudta, tudja, ki és mi az igazi érték ebben a szférában. Ők lehetnek a jelölők. Ők lehetnek azok, akik segítenek kiválasztani a legjobbakat. A jelölések után munkatársaim keresik fel a jelöltet és megbeszélik vele a Presztízs-pályázat részleteit. Azt tapasztaljuk, így könnyebbé és egyszerűbbé válhat a dolog.

– Van egy másik fontos és meghirdetett változás: akik eddig díjat kaptak, ismét pályázhatnak.

– Eddig sem tiltottuk ezt, de most szeretnénk ösztönözni azokat, akik kilenc év alatt új értékeket teremtettek vállalkozásukban, nyugodtan pályázzanak ismét. Miért ne lehetne valaki kétszeres Presztízs-díjas? Tom Hanksnek is van három Oscar-díja. Megérdemelte. Nálunk is lehetnek a megyei gazdaságnak Tom Hanksei.

– A Kisalföldi Presztízs Díjnak mindig is fontos eleme volt a nyilvánosság, amit az ország legnagyobb vidéki napilapja, a Kisalföld biztosított. Az idei díjazottak is számíthatnak erre?

– A díjnak nincs pályázati költsége és nem jár anyagi elismeréssel. Lebó Ferenc gyönyörű plakettjén kívül a Kisalföld biztosítja az elismerés pénzben sokszor kifejezhetetlen formáját, a nyilvánosságot. Ez így volt és így lesz ezután is.

– Lesz változás a díjazásban?

– Igen. Az a három vállalkozó, vállalkozás, akik, amelyek kategóriájukban az előzsűri szerint a legjobbak, már Presztízs-oklevelet kapnak, és egyikük a plakettet is hazaviheti. Változás az is, hogy a Presztízs-gálán, november 25-én Győrött, az egyetemi csarnokban két gazdasági díjat átad a díj egyik fő segítője, a megyei kamara.

– A gála műsora mindig színpompás volt, tudhatunk erről valamit előre?

– Szeretnénk ismét meglepni a jótékony gála résztvevőit. Azt ígérhetem, akik ott lesznek, érdekes és élvezetes produkciókat nézhetnek, hallgathatnak meg azon túl, hogy ismerősökkel beszélgethetnek vagy új barátokat találhatnak. Azt se felejtsük el, hogy a társasági élet egyik legjelentősebb megmozdulásán számtalan új kapcsolat is elkezdődhet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább olvasom