Kisalföld logö

2019. 03. 23. szombat - Emőke 2°C | 17°C Még több cikk.

A hagyomány miatt is folytatni kellett a Presztízs-díjat

˝Egy éve sokan kértek bennünket, hogy ne hagyjuk abba a Presztízs-díjat, és inkább segítenek, de a hagyomány maradjon meg˝ – mondta köszöntőjében Szammer István, a Lapcom kft. ügyvezetője.

A Presztízs-gálán elmondott beszédben a köszöneté volt az első szó: ˝Engedjék meg, hogy idén is, mint eddig minden alkalommal, a gála előkészítői munkálataiért járó köszöneteimmel kezdjem. Köszönöm az előzsűri munkáját. A Széchenyi István Egyetem oktatóinak, a megyei kereskedelmi és iparkamara, az Audi Hungaria Motor Kft., a Graboplast Padlógyártó Zrt., a Leier Hungária Kft., a Rába Járműipari Holding Nyrt. munkatársainak azt, hogy megkönnyítették az alapítók döntését.

És köszönöm személyesen Mártonné Bay Máriának, Jancsó Péternek, Lőre Péternek, Czingráber Tibornak, Pintér Istvánnak, Mihalicz Antalnak, hogy ismét felvállalták a döntés felelősségét.

Elismerés jár a szervezőknek, a Kisalföld kiadó, az Unihall kft. munkatársainak: ezért a hangulatért, színvonalért, amely fogadott bennünket a díjátadón. És természetesen köszönet a jelölteket bemutató rövid filmekért a Revita TV-nek.˝

Utalva az elmúlt évre, amikor a válság legnehezebb hónapjaira tekintettel szerényebb keretek között adták a Presztízs-díjakat, Szammer István így folytatta:

˝Nagy öröm számomra, hogy újra együtt lehetünk és ennyi ismerős arcot látok. Az elmúlt évi családias rendezvény után folytatjuk a hagyományos díjátadó estéinket.

Egy éve sokan kértek bennünket, hogy ne hagyjuk abba a Presztízs-díjat, és inkább segítenek, de a hagyomány maradjon meg. Ahogy akkor is mondtuk, nem az volt a szándékunk, hogy megszüntessük a díjat, de nem éreztük helyénvalónak egy nagy rendezvény megszervezését az adott helyzetben.

Szammer István, a Lapcom kft. ügyvezetője.
Szammer István, a Lapcom kft. ügyvezetője.

Az akkori javaslatok azonban hasznosak voltak: ezek alapján egyszerűbbé tettük a pályázási feltételeket, bevezettük az ajánlás lehetőségét. Megalapítottuk a Presztízs Társaságot a díjazottak számára, ahol az egymás közötti üzleti kommunikációt kívánjuk segíteni. Szorosabbra fűztük a kapcsolatot a megyei kereskedelmi és iparkamarával és ők is adnak mától kamarai Presztízs-díjat."

Azt, hogy a díj fontos, jelezte a korábbi díjazottak aktív visszajelzése, az, hogy a mai rendezvényt támogatja a város vezetése, és az új pályázók szép száma.

Nem szeretnék túl sok időt tölteni azzal, hogy mi történt az elmúlt két évben. Az biztos, hogy a ’30-as évek nagy válságairól mostanában olvashattuk a legjobb elemzéseket. Ahogy elődeink is örültek volna, ha ezeket időben látják, úgy mi is valamennyien jó néven vettük volna a tanácsokat, a biztos megoldásokkal.

Ezek hiányában külön-külön kerestük a helyes utat és találkozókon osztottuk meg egymással a hasonló tapasztalatokat. Azt, hogy jó megoldásokat találtunk, az is bizonyítja, hogy ismét itt vagyunk együtt.

Biztos vagyok abban, hogy a megoldások keresése közben követtünk el hibákat. Abban is biztos vagyok, hogy újakat is fogunk. De amit alkotunk, az hozzájárul ahhoz, hogy az itt élők élete jobb és biztonságosabb legyen. Hogy a város és a régió gyarapodjék.

Győr-Moson-Sopron megye láthatóan megerősödve kerül ki ebből a válságból. Ehhez kell az autóipar, az Audi az óriásberuházásával, és kellenek önök. Sok-sok kis- és középvállalkozás, amelyek a profilok megváltoztatásával, a gyors alkalmazkodással erősíteni tudják a régió tudáson és szakmai tapasztalaton alapuló piaci fejlődését."

Végül a komoly rangot jelentő díjra pályázókról szólva, így zárta beszédét az ügyvezető igazgató:

˝Akik pályáztak a díjra vagy elfogadták a jelölést, ma is és a korábbi években is joggal hitték, hogy ők és vállalkozásuk a fejlődés élén áll. Nem adhattunk mindenkinek díjat és ma sem tudunk, de büszkék vagyunk mindannyiukra.˝

(Szammer Istvánnak, a Lapcom Kft. ügyvezetőjének a Presztízs-gálát megnyitó beszéde.)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Presztízs-díj már kilencedszer

A vállalkozók és a vállalkozások bensőséges, mégis sokak számára fontos ünnepévé vált kilenc év… Tovább olvasom