PR

2019.04.25. 02:00

Wellness-pihenés - melyiket válasszam? - Bababarát szállodák: nem mind az, ami annak tűnik

Tele vannak a wellness-szállodák, egyre elterjedtebb, hogy a családok egy-egy kényeztető hétvégével törik meg a hétköznapokat. Szakértőnk segítségével segítünk, hogyan választhatjuk ki a számunkra legjobb ajánlatot.


Sok szálloda hirdeti magát gyerekbarátként, de ez gyakran csak egy jól hangzó szlogent és néhány felszínes gesztust jelent. "Gyerekbarátnak lenni nem ott kezdődik, hogy adunk a vendégnek egy etetőszéket meg egy utazóágyat a gyereknek. Ez egy szemlélet, amelynek a szálloda teljes működését át kell hatnia! Azt jelenti, hogy a legkisebb vendégeket és a szüleiket is megilleti ugyanaz a kényelem, reggeltől estig, mint mindenki mást", világosít fel Galló Zsolt, a gyenesdiási Wellness Hotel Katalin igazgatója.


Ezt szolgálja többek között a fent említett szállodában kialakított babakonyha, ahol apartman nélkül is mindent megoldhatnak a kisgyerekes szállóvendégek, amire a baba mellett szükség lehet, mint például vízforraló, mikrohullámú sütő, és higiénikus pelenkaszemetes szolgálja a szülők kényelmét.

 

Sok-sok fotó!

– Érdemes figyelni az apró részletekre is, nálunk például a családi szobákban a bútorok élei lekerekítettek, hiszen legfontosabb a biztonság. Ezt szolgálja az éjszakai jelzőfény, az ágyakhoz kérhető leesésgátló, valamint konnektordugók is, a kényelemhez pedig elengedhetetlen a többféle fellépő, a vécészűkítő megléte. Nagy könnyebbség a kisgyerekes családoknak, ha a zuhanyzó épített és kellően tágas ahhoz, hogy beleállítható legyen a babakád, sőt, az sem mindegy, van-e elegendő lerakóhely a mosdó mellett – sorolja a szempontokat Galló Zsolt. Az igazán felkészült szállodák utazóágyat és hagyományos rácsos ágyat is biztosítanak, az pedig már csak hab a tortán, ha a gyerekágyakban minden este új mese várja a legkisebbeket...


Vannak családi szállodák, ahol animációt, szakképzett pedagógusokat is alkalmaznak a kis vendégek mellé, a legtöbb helyen azonban a "legyen együtt a család" elvet tartják szem előtt. Ez azt jelenti, hogy minden adott ahhoz, hogy a szülők a gyerekekkel együtt éljék meg a nyaralás szépségét, miközben mindenki kikapcsolódhat.


"Gyakori, hogy amíg az egyik szülő az ügyességi és készségfejlesztő játékokkal teli játszószobában van a kicsivel, addig a másik tud sportolni a konditeremben, vagy éppen beülni egy kicsit a szaunába lazítani. Egy jól felszerelt játszószoba nagy élmény a gyerekeknek – a labirintus, plüssjátékok, babakonyha, minicsúszda, memóriajáték, puha óriás építőkockák sokáig lekötik őket –, ha pedig pelenkázó és gyerekvécé is tartozik hozzá, a szülőknek is kényelmes", mondja a szállodavezető. 


Részletek és videó a szállodáról az alábbi linken található:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában