PR

2015.05.21. 17:50

Szép mosoly rekordidő alatt a győri klinikán

A vezető fogorvosi klinikákon is ritkaságszámba megy az az implantológiai eljárás, amellyel egyedülállóan rövid idő alatt varázsol mosolyt a páciensek arcára dr. Csupor Péter fogszakorvos a győri Angel DentiArt Klinikán. Az új implantátumok egy lépésben behelyezhetők, és azonnal terhelhetők.

kisalfold.hu


Egy svájci professzor dolgozta ki azt a különleges módszert, amelynek köszönhetően az eddigi töredékére csökkenthető mind a fogorvosi székben, mind pedig a gyógyulással töltött idő a bonyolult fogbeültetési eljárás során. Az eljárás hazánkban még annyira új, hogy csak néhány klinikán alkalmazzák.

– Az elmúlt években ugrásszerűen megnőtt az igény a fogpótlásokra, a funkcionális és esztétikai implantológiai beavatkozásokra. Sokan fordulnak hozzám olyanok, akik eddig műfogsorral éltek, s most szeretnének rögzített fogpótlást, amely nemcsak látszatra, hanem érzésre, „működésre" is olyan, akár a saját fogsor. Köztük számos fogágybetegséggel, súlyos foghiánnyal küzdő páciens, akik az elmúlt évtizedek radikális fogorvosi gyakorlatának következtében csak kevés foggal, hiányos csontokkal rendelkeznek. Számukra az implantológia az egyetlen megoldás. Tapasztalataim szerint minden második-harmadik fogbeültetésnél csontpótlásra is szükség van, esetenként olyan komoly beavatkozásokkal kísérve, mint például az úgynevezett arcüregemelés – mondja dr. Csupor Péter, aki a közelmúltban szerezte meg legújabb, az európai szakmai élvonalat jelentő implantológiai master diplomáját.


A fenti beavatkozásokat eddig gyakran csak hosszadalmas műtétfolyamattal és esetenként akár egy-másfél évig tartó gyógyulási idővel lehetett megoldani, nem beszélve a műtétsorozattal járó stresszről és a nemegyszer milliós nagyságrendű kiadásról.

 


Egyre nőtt tehát az igény a gyors és látványos eredményt kínáló megoldásra – ez merült fel a többi között a mindössze néhány napra hazánkba érkező „fogászati turizmus" vendégei részéről is –, amely most az úgynevezett IHDE-implantátumok megjelenésével megérkezett a Angel DentiArt Klinikára.


Dr. Csupor Péter szerint az IHDE-módszer nemcsak forradalmian új, de nagy előnye, hogy szinte mindenkin alkalmazható, így lassan nincs olyan beteg, akin ne tudnának segíteni a Győr-Belvárosban álló fogklinikán. A szakember el is magyarázza, miben különbözik az új – a hagyományosnál egyébként nem drágább – eljárás a megszokott beavatkozásoktól.

 


– Az újfajta implantátumokkal fájdalommentesen, csontpótlás nélkül építjük fel az új fogat vagy fogakat, amelyek azonnal terhelhetők, nem kell kivárni az eddig megszokott több hónapos gyógyulási időt. Ez a többi között annak köszönhető, hogy a fogíny felvágása helyett az íny átfúrásával hozzuk létre a kívánt üreget a csontban a rögzítendő implantátum számára, így sebhely helyett csupán apró lyukak maradnak a beavatkozás után. Nagy különbség az is, hogy míg a hagyományos, több darabból – csavarból, felépítményből és koronából – álló implantátumok beültetése több alkalmat igényelt, az új, egy darabból állók azonnal, egy lépésben behelyezhetők, közvetlenül a foghúzás után. A páciensnek így az implantációt követő 3-4 napon belül rögzített, azonnal terhelhető pótlást tudunk biztosítani – mondja az implantológus.

  


Akiket tehát eddig elriasztott a fogpótlás hosszadalmas (és a csontpótlás miatt messze nem kockázatmentes) folyamata, azoknak megnyílt az út az egészséges mosoly felé. Mindezt európai környezetben, fájdalommentesen, hiszen az Angel DentiArt Klinikán lehetőség van éber szedációban és altatásban végzett beavatkozásokra egyaránt. A klinikán végzett modern fogászati, implantológiai beavatkozások iránt akkora az igény, hogy az Angel DentiArt szakmai stábja bővülés előtt áll: várják csapatukba azt az ambiciózus, németnyelv-tudással rendelkező – akár frissen végzett – fogorvost vagy fogszakorvost, aki szeretne a legkorszerűbb technológiával, emberközpontú munkakörnyezetben, egy folyamatosan fejlődő team tagja lenni.


További információ: www.angeldentiart.hu

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában