Kisalföld logö

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 1°C | 10°C Még több cikk.

Számlázó program mobilra

Mára nem pusztán divat, mintsem inkább költséghatékony megoldás a számlázó program használata. De mi alapján választhatjuk ki a számunkra megfelelőt? (x)

Számlázó program mobilra

Milyen számlázó programot válszatjunk, ha az interneten számtalan számlázó program található, melyek nem a hatályos jogszabályoknak megfelelően működnek, vagy a fejlesztő nem elérhető és a számlázó program formailag hibás számlát állít ki, mely nem felel meg az Áfa tv. X. fejezet követelményeinek.Hogyan érdemes kiválasztani a megfelelő számlázó programot, ami biztosan megfelel a 2014.07.01-én megjelent 23/2014. (VI.30.) NGM rendeletben foglaltaknak és a NAV számlakibocsátás szabályainak és összhangban van a 2007. évi CXXVII. Áfa törvénnyel?

A hagyományos számlatömb fölött már eljárt az idő hiszen mindamellett, hogy nem túl hatékony, még drága megoldás is. A számlakibocsátás ezen formája esetében az egy példányra eső számla költsége meghaladja a 200 Ft-ot a postai költségekkel együtt, és később kaphatjuk meg a számla ellenértékét is.

Mára nem pusztán divat, mintsem inkább költség hatékony megoldás a számlázó program használata. De mi alapján választhatjuk ki a számunkra megfelelőt?

A legfontosabb szempont, hogy 2014. október 1jétől hatályos 11. és 13. §-a alapján az adóalany köteles az általa használt, illetve használatból kivont számlázó programot és/vagy online számlázó rendszert az adóhatósághoz bejelenteni. Fontos tehát, hogy a számlázó program fejlesztője a számlázó program bejelentéshez szükséges információkat a felhasználó részére meg tudja adni és a számlázó programról legyen elérhető a felhasználói kézikönyv, mely segít eligazodni a számlázó program használatában.

A számlázó program segítségével előállított elektronikus számla adattartalma teljes mértékben megfelel a 2007. évi CXXVII. Áfa tv. X. fejezet-ben (“számla adattartalma" ) megfogalmazott feltételeknek.

Ha megbizonyosodtunk, hogy a számlázó program megfelel a hatályos jogszabályi követelményeknek, érdemes olyan típusú számlázó programot választani, ami a legmegfelelőbb lehet a számunkra. Léteznek online webes, asztali gépen és notebook-on futó számlázó programok, és mobil eszközre telepíthető számlázó app.

Ez utóbbi számlázó app jelenthet igazi megoldást a mobil vállalkozók számára, akik többnyire helyszínen végeznek munkát és nem kívánnak vacakolni számlatömbbel, de hatékony lehet más kis és közepes vállalkozás számára akik árút szállítanak ki, és hasznos lehet bármely vállalkozó számára, ahol szükség van az irodán kívüli számlakibocsátásra. Erre a problémára ajánlott a leginnovatívabb technológiát képviselő számlázó app amely a Google Play és App Store kínálatában is elérhető.Fontos lehet a számlázó program kiválasztásánál, hogy az alapvető számla előállítás funkcióján túl más hasznos funkciókkal is segítse a vállalkozás ügyvitelét. pl. Statisztikák a bevételekről, kiadások nyilvántartása, és akár a vállalkozás teljes pénzügyi nyilvántartását is kezelheti.

Nem utolsó sorban, de vegyük számításba a számlázó program járulékos költségeit. Azt azért ne feledjük, hogy “Ingyen sajt csak az egérfogóban van"! Ha valaki energiát és pénzt fektet egy szoftver elkészítésébe, miért adná ingyen? Gondoljunk csak bele. Az ingyen adom üzleti modellben lehet rejtett csapda.

A számlázó programok nagy előnye, hogy az előállított számlát nem szükséges postai úton továbbítani, vagyis egyszerűen e-mail-ben küldhetjük tovább ezáltal megspórolható a postai és nyomtatási költség. Vannak olyan modern számlázó programok, melyek nem csak elektronikus levélben, de akár DropBox és Google Drive segítségével is képesek megosztani a PDF formátumú számlákat.

Ennek előnye, hogy a számlák archiválását ily módon egycsapásra meg is oldottuk, és a könyvelő is könnyen el tudja érni az elektronikus számlát. De akár a DropBox és Google Drive megosztás segítség lehet olyan vállalkozások számára is ahol a terméket kiszállítják, viszont a pénzügyi a központi irodában helyezkedik el, ahol követik és nyilvántartják a számlák kiegyenlítését.

A számlázó program kiválasztásánál vegyük figyelembe, az előre tervezett kibocsátandó számlák mennyiségét, hiszen kis vállalkozás aki kevesebb mint 100 db számlát bocsát ki évente miért fizetne fölöslegesen tízezreket? De akár a havi díjas konstrukciók esetében is érdemes átszámolni, az egy számla példányra eső költséget. 

A jól kiválasztott számlázó program hatékony ügyviteli rendszerként segítheti a vállalkozását. A kiválasztásnál azért érdemes azt is figyelembe venni, hogy a számlázó program fejlesztés a jövőre nézve folyamatos legyen, ahol a felhasználói visszajelzések alapján újabb funkciókkal bővülhet az alkalmazás.

Az új technológiáktól ne féljünk, mert a kényelem mellett számos olyan szolgáltatást nyújtanak melyek valódi hatékonyságot adhatnak a vállalkozás ügyvitele számára. Bátran használjuk a mobil eszközökre készült számlázó app-okat.
                    

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyógyulásom története

A gyógyításban elért eredmények 
igazolják a Vargha terápia hatékonyságát. (x) Tovább olvasom