PR-cikk

2021.08.03. 08:00

Stílus és gasztronómia a Malom Placcon

Munkatársunktól

Újra élettel töltjük meg Mosonmagyaróvár egyik legrégebbi területét, a főhercegi malom udvarát! Augusztus 8-án ízek és illatok kavalkádjával, gasztronómiai- és kulturális programokkal vár mindenkit „A konyha piaca – Stílusos Vidéki Éttermiség” termelői és gasztronómiai vásár a páratlan hangulatú Malom Placcon.

A rendezvényen bemutatkoznak az ország legjobb vidéki éttermei, köztük az encsi Anyukám mondta, a budapesti Marty’s, és a lajoskomáromi Páskom Cottage. A SVÉT elnökével, Ruprecht Lászlóval is találkozhatunk A konyha piacán, aki a következőképpen fogalmazott a rendezvénnyel kapcsolatban: „Régóta terveztük programot építeni az étterem és a piac közvetlen kapcsolatára, és most megvalósíthatjuk. Ilyesmi már a működik az országban, a SVÉT-tagok közül a Rosinante volt az elöljárója, a Malom Placc indikátora pedig a Malom Cafe, ami egy SVÉT aspiráns étterem. Gondolataink a termelőkről és az éttermekről már az első beszélgetésünkön találkoztak – ennek folyománya ez a közös rendezvény.” A séf egyébként kanalat is ragad, és annyit már elárult, hogy a helyszínen lévő termelők portékáit felhasználva, bisztró jellegű ételekkel készülnek a látogatóknak.

A rendezvényen az éttermeken kívül fantasztikus hazai termelők és kézművesek is jelen lesznek, akiknek termékei közül a rendezvény teljes időtartama alatt kedvükre válogathatnak az érdeklődők. A Malom Placcon ott lesz A Séf és a Kertész, a Zümi méhészet, a Szorgos Gazda és sok más remek hazai termelő, szörpökkel, lekvárokkal, friss zöldségekkel, gyümölcsökkel. A kézművesek kínálatában pedig találhatunk majd zero waste textiltermékeket, gyerekkönyveket, szappanokat, ékszereket, illetve fa logikai játékokat is.

Természetesen a legkisebbekre is gondoltunk, így számos gyerekprogram is szerepel a kínálatban. A mosonmagyaróvári FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpont egy izgalmas kalanddobozzal készül a gyerekeknek, de lesz arcfestés, bohóc, állatsimogató és fa játszótér is.

Akik messzebbről érkeznek a rendezvényre, kedvezményes áron szállhatnak meg az alábbi szálláshelyek egyikében: Aquasol Resort, Óvár Apartman, Aqua Hotel Termál, illetve The Doors Boutique Apartman. Ha több napra terveznek a városba látogatni, semmiképpen ne hagyják ki a FLEXUM Thermal&Spa-t fürdőt sem, melynek gyógyvize Európa 5 legjobb gyógyvizének egyike.

A konyha piaca tehát ezekkel a fantasztikus programokkal, zenével, élményekkel vár mindenkit augusztus 8-án Mosonmagyaróváron, 9-19 óráig. A rendezvény ingyenesen látogatható és nem szükséges hozzá védettségi igazolvány. A résztvevő éttermek és kiállítók listája a www.malomplacc.hu oldalon található.

Ott találkozunk! Ott találkozzunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában