Kisalföld logö

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -6°C | 2°C Még több cikk.

SICK: A jövő technológiája készül a kunszigeti üzemben

A világ minden táján és mindegyikünk hétköznapjaiban ott vannak azok az intelligens szenzorok, amelyek a SICK kunszigeti üzemében készülnek. Amely egyébként munkahelyként sem utolsó, hiszen európai munkakörülmények várják az elhelyezkedőket.

Autógyárak és kikötők, hipermarketek és logisztikai központok, bányák és köz­utak – csak néhány a területek közül, ahol a SICK elektrotechnikai vállalat termékei „dolgoznak". Nem túlzás ezt állítani, hiszen az intelligens szenzorok bonyolult és kifinomult feladatokat látnak el, az automatizálástól a legkülönbözőbb gyártási folyamatokig. A repülőtereken SICK-szenzorok segítségével, emberi beavatkozás nélkül történik például a csomagok központi elosztása, akárcsak a futárszolgálatok depóiban, s a vállalat termékei figyelik a hipermarketek, illetve bevásárlóközpontok forgalmát is, hogy az éppen aktuális látogatószámhoz igazodhasson a klímaberendezés működése. A hosszabb európai alagutakban SICK-szenzorok pásztázzák a levegőt – a hagyományos, hőalapú jelzőrendszernél jóval előbb riasztva – ha valahol tűz ütne ki, a nagy üzemeknél pedig a multicég speciális érzékelőivel mérik a levegőben a szennyező gázok koncentrációját. A német multicég termékei tehát mindenhol jelen vannak – s részben a kunszigeti üzemben, Győrtől alig 20 kilométerre készülnek. A cég vezetése úgy ítéli meg, hogy a tulajdonos helyesen döntött 20 évvel ezelőtt:  szorgalmas és kvalifikált munkaerővel dolgozhatnak, és a helyi önkormányzattal is kiváló az együttműködés, kölcsönösen támogatják egymás céljait.
 

Annak ellenére, hogy több mint 20 éve kezdte meg a termelést, még a környékbeliek sem mind tudják, mi készül a SICK két, összesen 6.000 négyzetméteres üzemcsarnokában. Nos, az biztos, hogy a jövő technológiája, hiszen a dinamikusan fejlődő iparágnak évente két számjegyű bővülést jósolnak a szakértők az elkövetkező húsz évre. Az úgynevezett „negyedik ipari forradalomból" (Industry 4.0) a SICK is kiveszi a részét: 88 országban, közel 7.500 alkalmazottal van jelen, és innovatív szenzoraival hozzájárul szinte minden iparág fejlődéséhez, digitalizációjához, minden­napi életünk kényelmesebbé, biztonságosabbá tételéhez.
 

Biztos munkahely, folyamatos bővülés

Nem csoda, hogy a kunszigeti üzem is folyamatosan bővül, idén új raktárépület, a jövő évben pedig új gyártócsarnok épül. A jelenlegi kettőt már kinőtte a cég, a patikatisztaságú üzemben teljes kapacitással folyik a munka. A világos, rendezett munkakörnyezet sokaknak vonzó lehet, akár az elektronikai szerelősorok mentén, akár mérnöki pozícióban szeretne valaki elhelyezkedni. A legtöbb lehetőség a termelés területén van, itt a munka-
állomásokon a legkülönbözőbb precíziós munkafolyamatokat végzik a dolgozók. Ezek között a mikroszkóp segítségével végzett minőségellenőrzés éppúgy szerepel, mint a forrasztás, csavarozás, összeszerelés, csomagolás vagy az optikai és elektronikai tesztelés. Ehhez alapkövetelmény a jó szem, a precizitás és az igényesség, hiszen az itt készülő alkatrészek a világ egyik vezető technológiáját szolgálják ki. A kedvező munkakörülmények különösen előnyt jelenthetnek a nők számára, akik könnyű fizikai munkát keresnek. Folyamatosan várják a jó szakembereket a SICK mérnöki csapatába is – legyen szó mechatronikai, szoftver-, gépész- vagy villamosmérnökről.
 
Vidó Imre ügyvezető igazgató

Középpontban az ember

Bármelyik munkakörről beszélünk, a jelentkezőket biztos munkahely és kulturált munkakörülmények várják, na meg persze 13. havi fizetés és teljes utazásiköltség-térítés, nem beszélve az olyan lehetőségekről, mint a külföldi betanulás vagy a céges rendezvények és kirándulások.

Vonzó lehet a cég szellemisége is, tőlünk nyugatabbra ugyanis  a „német családi vállalat" kifejezés szinte a stabilitás és az emberközpontúság szinonimájává vált. Bár a SICK multinacionális világvállalattá nőtte ki magát az elmúlt hetven évben, ez a szemlélet nem változott.
(X)


 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét indul Erdélybe a Csíksomlyó Expressz

Ismét indul Erdélybe a Csíksomlyó Expressz
A csíksomlyói búcsúba indul Magyarország leghosszabb személyvonata a Kárpáteurópa Utazási Iroda… Tovább olvasom