Kisalföld logö

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 2°C | 11°C Még több cikk.

Nyílt nap az oldtimereket restauráló Vehicle-Expertsnél - Akiknél újjászületnek a Porschék

Október 14-én 10 órától nyílt nappal várja látogatóit a Porschékat restauráló Vehicle-Experts a Barátság út 35. szám alatti műhelyében. A vállalkozásról Florian Scheuer és Olár Ottó tulajdonosokkal beszélgettünk.

- Mikor alakult és milyen céllal a Vehicle-Experts?
- A Vehicle-Experts Restaurationen Kft. 2011-ben alakult német-magyar együttműködéssel. Az első években minden típus restaurálását elvállaltuk, azonban a megnövekedett igény miatt döntöttünk a specializáció, illetve a Porsche modellek mellett.

- Miért érdemes Önöknél felújíttatni az oldtimerünket?
- Egy oldtimer teljes restaurálása nagyságrendileg az egy évet és az 1000 munkaórát is meghaladja, így a versenyképesebb magyarországi munkadíjak által kifizetődőbb a külföldi ügyfeleknek az autók felújítása Magyarországon. Továbbá a magyar szakemberi színvonal és szakképzettség eléri, illetve - bizonyos szakterületeken - meghaladja a németországi vagy ausztriai színvonalat.

- Miben különleges az Önök munkája?
- Ellentétben egy autójavító szakműhellyel vagy márkakereskedéssel, ahol - javítói tevékenység történik - mi az autókat újjáépítjük. A nálunk elvégzett restaurálás során gyakorlatilag mi az utolsó csavarig mindent szétszerelünk, majd a megfelelő felújítási munkát követően teljesen összeszereljük. Ezek a felújítási munkafolyamatok az alábbiak: homokszórás/szemcseszórás, különböző bevonatolási technológiák (krómozás, galvanizálás, porfestés, fényezés), karosszériamunkák, kárpitosmunkák, vagy például a műszerfalban található órák teljes felújítása.
 

- Az elmúlt hat évben különleges autók fordultak meg a műhelyükben?
- 1956-os Porsche 356-os modelleket, illetve nagyon kevés darabszámban gyártott Porsche 911-eseket is javítottunk már. De van nálunk olyan Porsche 356-os is, amelyből egy található világon.

- Nyílt napra készülnek. Kiket várnak a Barátság u. 35. szám alatti telephelyükre?
- Október 14-én 10 órától nyitjuk meg kapuinkat, és előreláthatólag a kora délutáni órákban zárjuk. Gyakorlatilag várunk mindenkit, akinek van egy kis benzin a vérében. Szeretnénk a mosonmagyaróvári és külföldi publikummal, illetve a jövőbeni munkatársakkal  is megismertetni részletesebben a munkánkat. Továbbá az ügyfeleink egy része is megjelenik majd a saját, általunk restaurált autójával nosztalgiázni. A nyílt napot megelőzően lesz egy ingyenes rendezvényünk a Szlovákiaringen október 13-án, ahová szintén mindenkit szeretettel várunk.
 
Vehicle-Experts Restaurationen Kft.
9200 Mosonmagyaróvár, Barátság utca 35.
www.vehicle-experts.com
 
(X) 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ROFÉ Naturale: Természetesen működik

ROFÉ Naturale: Természetesen működik
A természetes gyógymódok tárházát kínálja egy helyen Győr új egészségközpontja, amely szakértő… Tovább olvasom