PR

2019.09.13. 02:00

Nyílt nap a Fliegl Abda Gépgyártónál

A Fliegl sikertörténete 1975-ben kezdődött, amikor id. Josef Fliegl Kastlben (Bajor­ország) megalapította saját gépgyárát.

... és most.

A thüringiai, triptisi üzem 1991-es megnyitásával elindult a Fliegl terjeszkedése, majd két évvel később, 1993 májusában a magyarországi gyár kezdte meg működését Abdán, az egykori REKARD (Mezőgép)-gyártól vásárolt területen, ifj. Josef Fliegl irányítása mellett. A német tulajdonos nagy jövőt és egyben kihívást is látott az új gyár létrehozásában, nem messze a magyar–osztrák határtól.

A gyár egykor...

Nemcsak a hazai piacra készülnek eszközök Abdán, hanem a világ számos részére gyártanak termékeket, a többi között Oroszországba, Srí Lankára és Új-Zélandra is. A magyarországi üzemben folyamatos a gyártmányfejlesztés is. A Fliegl mérnökei 3D CAD-program segítségével tervezik a legújabb típusokat, emellett folyamatosan fejlesztik a meglévő gyártmányokat.

... és most.

Az elmúlt több mint 25 évben számos befektetést hajtottak végre a hazai telephelyen, de a munkálatok jelenleg is folyamatosan zajlanak, nagyon intenzív jövőképpel.

„Nyílt napunk alkalmából szeretnénk megmutatni a szakmának és minden érdeklődőnek gyártmányainkat és gyárunk modern technológiáit. Legújabb beruházásaink egyike az automatizált, porral festő üzem, amely egy 450 millió forintos invesztíció. Szeretnénk felhívni a figyelmet a magyar mezőgazdasági gépgyártásra és képet adni arról, hogy hol tart az agrárlogisztika fejlődése és mi hol helyezkedünk el a piacon.” – mondta Ackermann Tamás cégvezető.

A legimpozánsabb beruházás egy teljesen új, 26 méter magas csarnok építése volt, amiben a modern technikájú Jungheinrich automatizált magasraktár kapott helyet. A beruházás értéke meghaladja az 1,2 milliárd forintot, alapterülete közel fél hektár. A felrakógépet, ami az anyag­mozgatást végzi, a már kész épületbe emelték be, amihez a méretek miatt Magyarország legnagyobb darujára volt szükség.

A lébényi telephelyen naponta többször tekinthetők meg élőben, munka közben a termékek. Részletes információ a www.fliegl.hu/nyiltnap oldalon található, illetve regisztrálni is érdemes, mert étel- és italjegy jár cserébe. Minden érdeklődőt sok szeretettel vár a FLIEGL ABDA Gépgyártó Kft.

Programajánló kicsiknek és nagyoknak

A cég 2019. szeptember 21-én nyílt napot rendez. Abdán egész napos programok várják a kicsiket és nagyokat egyaránt. A résztvevők találkozhatnak Kiss Norbival, a kétszeres Európa-bajnok kamionverseny-zővel; megtekinthetik, hogy Darázs Ádám és az erősemberek hogyan görgetik a kamiongumikat; fellépnek a környék tánccsoportjai és fúvós-zenekarok, valamint délben zenél a Folk on 45 zenekar. Ugrálóvárak, szabadtéri játékok várják a gyerekeket.

(x)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában