Kisalföld logö

2019. 03. 23. szombat - Emőke 2°C | 18°C Még több cikk.

Növekvő lakásárak - érdemes lépni!

Az új lakások áfaemelése miatt jövőre tovább drágulnak a lakások, nem mindegy azonban, kitől és hogyan vásároljuk meg álmaink otthonát. Korlátozott számban még találni a piacon olyan ingatlanokat, amelyek vételárát a kedvezményes, 5%-os lakásáfával kalkulálva alakították ki - tudtuk meg Balázs Csabától, a Hamiltonbau Kft. vezetőjétől.

– Az adó mértéke mellett jelentősen emelkednek a telek- és építőanyagárak, illetve a munkaerőhiány következtében jelentősen nőnek a vállalkozói díjak is, ami egyre inkább meglátszik az új lakások árán. Jövőre két számjegyű drágulás várható, azaz, aki jól akar járni, az most vásárol ingatlant – mondja a cégvezető.

– Sokan versengenek a vásárlókért. Milyen szempontokat érdemes mérlegelni a választásnál?
– A megfelelő referencia és a garancia nagyon fontos! Felértékelődtek a nagy múltú cégek, amelyek nemcsak egy projekt lebonyolítására alakultak, hanem biztos hátterükkel garanciát jelentenek a minőségre és a megbízhatóságra. Ezek a cégek az áfaemelés után is – ugyan kevesebb profittal, de – működni fognak, nem tűnnek el. Ilyen a Hamiltonbau is, amely az elmúlt tíz évben tucatnyi átadott épülettel és több száz elégedett vásárlóval büszkélkedhet.

– Mi a legfontosabb, ha egy konkrét ingatlanról van szó?
– Kiemelném az elhelyezkedés jelentőségét, hiszen egy frekventált helyen épült, jól megközelíthető lakás vagy iroda élhető és értékálló befektetés. Ilyen például a belvárosi Arrabona Rezidencia vagy a marcalvárosi Oázis lakópark – mindkettő a város egy-egy kedvelt kerületében, divatos részén épül. Érdemes figyelmet fordítani a műszaki tartalomra is: a fenti két épületben például a fő- és válaszfalak téglaszerkezetűek, és a belső teherhordó falaink sem előre gyártott vasbeton falelemekből készülnek, hanem speciális hanggátló téglafalazattal, kellemes lakóklímát és magas szintű hangszigetelést biztosítva.
 

– Igaz, hogy a jó lakások többsége már a tervezőasztalról elkel?
– Így van! A jó ár-érték aránynak köszönhetően gyorsan fogynak: az Arrabona Rezidencia és az Oázis lakópark lakásainak több mint a fele már most, az átadás előtt egy évvel elkelt! Természetesen ezeknek a lakásoknak az árát még az 5%-os áfatartalommal alakítottuk ki, és már egymillió forinttal leköthetők! Nincs a leendő tulajdonosokat terhelő közmű-hozzájárulás sem, hiszen a közműfejlesztés jelentős költségét cégünk már rendezte a szolgáltatók felé, így az nem jelent a vételáron felüli pluszköltséget.         

(x)
 
Bővebb információ:
arrabonarezidencia.hu
oazislakoparkgyor.hu

Hamiltonbau Kft.
Győr, Szarvas utca 25.
06-20/486-1846
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olla Group - Valóra váltjuk!

Olla Group - Valóra váltjuk!
Cégszerkezeti átalakulás, munkahelyteremtés és két sikeres ingatlanberuházási projekt - a győri… Tovább olvasom