Dolgozz mindig szenvedéllyel!

2020.02.15. 08:00

Mondom a magamét – MZ/X jelentkezik: Az olasz meló

Egy barátommal arról beszélgettünk, miért szeretjük az olaszokat. Talán azért, mert az olaszok többnyire mindent élvezettel, örömmel, szenvedéllyel csinálnak. …és ez az érzés sokszor olyannyira átragad ránk, idegenekre is, hogy szinte közéjük tartozónak érezzük magunkat.

Győr, munkatársunktól

Photo of red scooter near green door and palm

S hogy miben mutatkozik meg ez a szenvedély? Például abban, hogy a legkisebb toszkán falu legapróbb kávézójában is azzal az igyekezettel készítik el a cappuccinódat, mintha magának a pápának főznék le.

De vajon miért fontos nekik, hogy élvezzék, amit csinálnak? Szerintem azért, mert ha valamit örömmel, élvezettel csinálnak, azt már nem is érzik tehernek, az onnantól már nem munka, hanem örömforrás. Az olaszoknak fontos a hivatásuk, büszkék magukra – ha láttál már olasz rendőrt, tudod, miről beszélek.

Neked nem lenne fontos, hogy élvezd, amit csinálsz? De igen, és éppen ugyanezért! Mert ha beleteszed a szíved-lelked a munkádba, te sem fogod tehernek érezni a mindennapok feladatait, és ezt a könnyedséget a munkatársaid is látni fogják rajtad. Ezáltal nemcsak vezetőként leszel jó példa a számukra, hanem a lelkesedésed is átragadhat rájuk. Ez a leghatékonyabb motivációs tréning, hidd el!

Hogyan tudod élvezni a munkádat?

Ez egyszerű: próbálj meg megélni abból, amivel örömmel töltöd az idődet, legyen a hobbid a megélhetésed is egyben! Ha pedig ez kevésbé lehetséges, akkor találd meg a munkádban azokat a célokat, amelyek elérése örömmel tölt el! Ne legyünk álszentek, ez lehet a pénz is. A vállalkozás egy bizonyos szakaszában mindenki átesik az említett érzésen, csak van, aki megragad ezen a szinten, és van, aki idővel magasztosabb célokat talál magának.

Mit gondolsz, ha szenvedéllyel, örömmel végzed a munkádat, a vevőid/ügyfeleid is jobban fogják értékelni a szolgáltatásaidat/termékeidet? Igen, sokkal! …és akár magasabb árat is megadnak értük, mert ők is jobban érzik magukat tőlük. Azt pedig már valamennyi értékesítő tudja, hogy a vevőnek nem terméket vagy szolgáltatást adunk el, hanem élményt. Hogy tudnál az ügyfelednek valódi élményt nyújtani, ha magad sem élvezed, amit csinálsz?

S hogy a munkatársaid is örömmel végezzék…?

Az első fontos lépés: Eleve magas motivációs szinttel rendelkező munkatársakat vegyél fel! Olyanokat, akik nemcsak jó szemléletűek és megfelelő személyiségjegyekkel rendelkeznek, de akik a vállalati célokkal is tudnak azonosulni.

Milyen eszközeid vannak vezetőként annak elérésére, hogy a munkatársaid a munkájukat élvezettel végezzék? A megfigyelésem az, ha egy munkatárs a figyelme minél nagyobb részét a lehető legnagyobb mértékben tudja a munkafolyamatokra irányítani – azaz minél inkább a munkájára tud koncentrálni –, idővel annál sikeresebb lesz, és annál nagyobb örömét leli benne.

Mivel tudod segíteni a folyamatot?

Képzéssel: Ne sajnáld a pénzt és az időt, hogy a kollégáidat profivá képezd a szakmájukban!

Renddel: Tarts rendet a vállalkozásodban! Sokan azt gondolják, hogy a szabályozott működés, a rendszerszemlélet, a rend megkövetelése inkább elégedetlenebbé teszi a munkatársakat, de nekem ezzel ellentétes álláspontom van. Az értelmes szabályrendszer megfelelő és megnyugtató keretet ad, továbba biztonságot nyújt a munkatársak számára. A jól kialakított vállalati szabályrendszer olyan, mint az autóban a biztonsági öv: néha kényelmetlennek érezzük, de alapesetben biztonságérzetet ad, vészhelyzetben pedig életet is menthet.

Jó munkakörülményekkel: Ne vonja el a figyelmet, hogy kényelmetlen a szék, nem működik a számítógép, szűkös a munkaterület… stb.!

Megfelelő bérezéssel: Ezt nem kell különösebben magyarázni… A rosszul fizetett munkaerő figyelmét nem a munkavégzés öröme, hanem az álláshirdetések böngészése köti le.

Jó PR-ral: Tegyük a munkahelyére büszkévé a munkatársat! Mondjuk el, mutassuk meg a vállalkozásunk értékeit! Erre az online és az offline világban is rengeteg lehetőségünk adódik.

Személyes elismeréssel: Szóba jöhet a jól elvégzett munka anyagi elismerése, de néha egy őszinte vezetői dicséret is hatalmas motivációval bír.

Magasztosabb céllal: A kedvenc történetem, amikor egy jelentéktelennek tűnő alkatrészt gyártó egyszerű munkásnak a vezetői elmondták, hogy az általa gyártott apró kütyüt az amerikai űrkutatási programban fogják felhasználni. Attól a tudattól, hogy a munkája nagyobb célokat szolgál, az illető fontosabbnak érezte magát, büszke volt a munkájára, nagyobb örömmel és még nagyobb odafigyeléssel végezte azt.

Mi a MASC Kft.-nél például büszkék vagyunk arra, hogy immár 12. éve nyújtunk személyügyi szolgáltatásokat az Audi Hungária részére. …és ha közvetve is, de egy kicsit a mi munkánk is benne van minden Győrben készült autóban.

 

Kérdésed van?

Olvasóink kérdéseit az [email protected] címre várjuk. A cikksorozat elkészítésében a győri MASC Kft. (www.uzenetajovobol.hu) a partnerünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában